GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šibenik u prvu ligu, Orijentu nije dobio licencu na Kantridu

Šibenik u prvu ligu, Orijentu nije dobio licencu na Kantridu
LICENCE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez je u prvom stupnju završio postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2020./2021.

Najveća novost je da je Šibeniku definitivno potvrđena licenca za 1. HNL, u kojoj će igrati sljedeće sezone budući da je u trenutku prekida prvenstva bio na prvom mjestu i tako izborio plasman u viši rang. Istovremeno, licencu za prvu ligu nije dobio Inter, ali Zaprešićani nisu zadovoljili uvjete čak ni za 2. HNL. Razlog su financijski uvjeti, koje Inter nije zadovoljavao.

"Inter će dobiti sve licence. I Uefinu, i za 1. HNL i za 2. HNL", rekao je za Index kratko direktor kluba Branko Laljak.

Iako bi prema aktualnoj tablici u doigravanje za 1. HNL trebala ići Croatia, klub iz Zmijavaca nije zatražio licencu za 1. HNL pa će i sljedeće sezone igrati u drugoj ligi. U play-off bi stoga trebao ići Orijent 1919, ali ni njemu nije izdana licenca za prvu ligu. Klub s Krimeje prijavio je Kantridu za svoj stadion za sljedeću sezonu, no stari Rijekin stadion ne zadovoljava uvjete za 1. ligu. Najveći problem je nedostatak brojača na ulazima, iako je gradonačelnik Vojko Obersnel najavio da će se na stadionu napraviti sve kako bi se mogle igrati utakmice pa je za očekivati da će se Orijent žaliti.

Cibalia je očito riješila goleme financijske probleme koje je imala budući da je na popisu klubova koji su dobili licencu za 2. HNL.

Licencu za 2. HNL nije dobila ni NK Opatija koja je prvak 3. HNL - zapad. Opatija nije zadovoljila u prvom krugu iz istog razloga zbog kojeg nije zadovoljio Orijent. Naime, oba kluba su za stadion prijavila Kantridu, koja trenutačno ne zadovoljava nikakve uvjete.

Tagovi: Orijent, NK Šibenik, Inter, Inter Zaprešić, Branko Laljak, Hrvatska nogometna liga, Vojko Obersnel
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE