GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni Butler doveo Miami do preokreta i pobjede

Sjajni Butler doveo Miami do preokreta i pobjede
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2022 / 08:40
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Boston je odlično odigrao prvo poluvrijeme, ali je u trećoj četvrtini Miami napravio ključnu prednost za pobjedu.

Košarkaši Miamija obranili su prednost domaćeg terena na otvaranju finala Istočne konferencije NBA lige i sa 118:107 pobijedili Boston.

Momčad Heata je došla do pobjede velikim preokretom u trećoj četvrtini koju su otvorili serijom 20:2, a u kojoj su na kraju slavili 39:14. Tako su poništili sve ono dobro što je Boston radio u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 62:54 za Celticse.

Boston je do prednosti u prvom dijelu došao prije svega agresivnim napadanjem protivničkog reketa, odnosno mnogobrojnim ulazima pod koš. Inače sjajna obrana Miamija nije ih mogla zaustaviti, a uz sada već uobičajeno odličnog Jaysona Tatuma, odličnu rolu su u prvom poluvremenu odradili Robert Williams i Payton Pritchard.

No, u trećoj četvrtini budi se Heat. Zatvorili su igrači Miamija prilaz svojem košu, PJ Tucker je bio agresivan u obrani na Tatumu, a u napadu je Jimmy Butler ubacio u višu brzinu te mu se priključio Gabe Vincent s nekoliko trica. Odlična obrana donijela im je dosta lakih poena u kontranapadima, prednost Bostona brzo se otopila, a već sredinom treće četvrtine Miami je poveo s 10 poena razlike. Početkom posljednje četvrtine ta je prednost narasla na 20 poena, a iako se Boston nije predavao i smanjio je zaostatak na 10-ak razlike, ipak je Miami znao kako zaključiti utakmicu te je došao do prve pobjede u seriji.

Opet je sjajnu utakmicu odigrao Jimmy Butler koji je postigao 41 poen uz šut 12/19, a imao je i 9 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 blokade uz 17 pogođenih slobodnih bacanja od 18 pokušaja. Tyler Herro je dodao 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a Gabe Vincent 17 poena, 3 blokade, 3 asistencije i 2 skoka za Miami. Što se Bostona tiče, najefikasniji je bio Jayson Tatum s 29 poena uz 8 skokova, 6 asistencija, 4 osvojene, ali i 7 izgubljenih lopti. Jaylen Brown je dodao 24 poena, 10 skokova i 3 asistencije, Robert Williams je imao 18 poena, 9 skokova i 2 asistencije, a Payton Pritchard 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Tagovi: Jimmy Butler, Miami Heat, Gabe Vincent, Jayson Tatum, Erik Spoelstra, Udonis Haslem
PROČITAJ I OVO
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
REAKCIJE
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu pred odlazak u Kairo, gdje će u subotu igrati utakmicu protiv Tunisa na prijateljskom turniru kojim se priprema za Europsko prvenstvo.
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE