GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skočić: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om

Skočić: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om
NOGOMET I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 14:51
Autor: SEEbiz / H
TEHERAN - Izbornik iranske nogometne reprezentacije, hrvatski stručnjak Dragan Skočić nakon ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru komentirao je činjenicu što će se njegovi igrači sučeliti repezentaciji SAD-a, a poznato je kako su te dvije države već desetljećima u lošim odnosima.

"Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om. Postoje nesuglasice između dviju zemalja, ali mi želimo samo razmišljati o nogometu. Cilj nam je proći skupinu. Oduvijek sam govorio kako imamo odličnu momčad i kako smo sposobni plasirati se u osminu finala, što bi bilo prvi put za Iran", rekao je Skočić.

Bit će ovo drugi dvoboj Irana i SAD-a na svjetskim prvenstvima, bili su u istoj skupini i u Francuskoj 1998. godine, a tada je sa 2-1 bolji bio Iran.

Dvije države u lošim su odnosima od Islamske revolucije 1979. godine nakon koje je uslijedila 444-dnevna talačka kriza u američkom veleposlanstvu.

Osim Irana i SAD-a, u skupini B je još i Engleska, dok će četvrti sudionik bti poznat nakon što se odigra posljednja skupina europskih dodatnih kvalifikacija u kojoj se za prolazak bore Wales, Škotska i Ukrajina.

"Engleska će nam biti najteži protivnik, ali s obzirom na blizinu Irana i Katara, ovo će nam biti kao domaći teren. Bit će to kao da igramo na Azadiju", dodao je Skočić.

Tagovi: Dragan Skočić, Iran, SP u Kataru
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE