GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti

Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2024 / 17:40
Autor: SEEbiz / DPA
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.

List Bild također je objavio da je Španjolac sada na Bayernovom užem izboru nakon što su Xabi Alonso iz Bayer Leverkusena, Nijemac Julian Nagelsmann i Austrijanac Ralf Rangnick odbili rekordne njemačke prvake.

57-godišnji Španjolac je nedavno bio trener engleskog prvoligaša Wolverhampton Wanderersa, ali je podnio ostavku u kolovozu. Engleski tisak ga je snažno povezivao s West Ham Unitedom.

Lopetegui je ranije trenirao španjolsku reprezentaciju, između ostalih Real Madrid i Sevillu, ali nikad se nije dugo zadržao na poslu.

Bild je rekao da je Nijemac Roger Schmidt, trener Benfice, također opcija.

Bayern treba trenera zbog prethodnog dogovora da će Thomas Tuchel otići na kraju sezone, nakon što je prepustio naslov Bundeslige Leverkusenu prvi put nakon 12 godina. Mnogi navijači Bayerna željeli bi da Tuchel ostane, ali nedavna svađa s počasnim predsjednikom Ulijem Hoeneßom čini to malo vjerojatnim.

Bivši tehnički direktor Bayerna Michael Reschke rekao je da ne razumije "svo uzbuđenje. Nije kraj svijeta što Bayern još nije pronašao trenera", rekao je za Sport1. "Svima bi bilo dobro savjetovati da jednostavno vjeruju (sportskim direktorima) Maxu Eberlu i Christophu Freundu."

Bivši Bayernov vratar Jean-Marie Pfaff predložio je privremeno rješenje u kojem se bivši Bayernov trener Hansi Flick, koji je s klubom osvojio trostruku titulu 2020., vraća na jednu sezonu.

Posvađao se s brojkama u upravi kad je dao ostavku 2021. kako bi preuzeo posao u Njemačkoj, ali je otpušten s mjesta izbornika i nije jasno bi li bio dobrodošao natrag u München.

"Hansi Flick, koji je trenutačno bez posla, mogao bi preuzeti dužnost na godinu dana. Prednost ovog rješenja bila bi ta što bi Eberl mogao odvojiti vrijeme za traženje kandidata koji bi preuzeo dužnost 2025. godine", rekao je Pfaff za Münchner Abendzeitung.

Jürgen Klopp uzima najmanje godinu dana pauze kada napusti Liverpool na kraju sezone. Međutim, zbog njegove prethodne povijesti s Borussijom Dortmund malo je vjerojatno da bi želio trenirati Bayern.

Fotografija: Marius Becker/dpa

Tagovi: lopetegui, bayern, rangnick, nagelsmann
PROČITAJ I OVO
Spalletti iznenadio popisom za Euro
IZNENAĐENJE
Spalletti iznenadio popisom za Euro
RIM - Talijanski izbornik Luciano Spalletti objavio je u četvrtak preliminarni popis s imenima 30 igrača za EURO, a na njemu nema Marca Verrattija i Cire Immobilea.
Barcelona ima novog trenera
TRENERI
Barcelona ima novog trenera
BARCELONA - Njemački trener Hansi Flick preuzima Barcelonu, piše španjolski sportski list As.
Sigurdsson objavio popis rukometaša za Olimpijske igre
RUKOMET
Sigurdsson objavio popis rukometaša za Olimpijske igre
ZAGREB - Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine.
Dončić vodio Dallas do pobjede u prvom meču finala Zapada
NBA PLAYOFF
Dončić vodio Dallas do pobjede u prvom meču finala Zapada
DALLAS - Dallas je pobjedom kod Minnesote 108:105 poveo 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Atalanta razbila Bayer i osvojila Europsku ligu
EUROPSKA LIGA
Atalanta razbila Bayer i osvojila Europsku ligu
DUBLIN - Nogometaši talijanske Atalante iz Bergama osvojili su svoj premijerni europski naslov u povijesti, u finalu Europske lige u Dublinu svladali su Bayer 3-0 (2-0) čime su klubu iz Leverkusena nanijeli prvi poraz ove sezone
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE