GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovačka iznenadila Poljsku, a Lewandowski nevidljiv

Slovačka iznenadila Poljsku, a Lewandowski nevidljiv
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz / H
SANKT PETERBURG - U susretu 1. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva Slovačka je u ponedjeljak u Sankt Peterburgu pobijedila Poljsku sa 2-1 (1-0). Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja. Poljska je izjednačila u 46. minuti pogotkom Karola Linettyja, a u 69. minuti Milan Škriniar zabio je za konačnih 2-1.

U prvom poluvremenu obje su reprezentacije bile napadački ambiciozne, ali na odmor s vodstvom 1-0 otišla je Slovačka nakon fantastične solo akcija Roberta Maka, krilnog napadača Ferencvaroša, u 18. minuti. Mak je primio je loptu na lijevom boku uz aut-liniju, driblinzima se oslobodio dvojice igrača i sa osam metara iskosa iz teške situacije pucao uz prvu vratnicu, koju Szczesny nije dobro pokrio i od njega se lopta odbila u mrežu.

Još jednu izglednu priliku Slovaci su imali u 33. minuti. Ubačaj Pekarika s desnog krila glavom je sa deset metara zahvatio Kucka, ali lopta je otišla ravno u ruke poljskog vratara.

Poljaci su dva puta zaprijetili, prvo je u 26. minuti Rybus pucao sa vrha 16-erca, ali je njegov pokušaj blokiran, a u 42. minuti napokon se u prilici našao jedan od najboljih svjetskih golgetera Robert Lewandowski. Nakon centaršuta, uspio se dokopati lopte u 16-ercu, ali je pucao iskosa i izvan ravnoteže, pa je lopta završila pored gola.

Na samom početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Poljaci su izjednačili. Nakon lijepe akcije Rybus je sa korner linije dao povratnu loptu za veznjaka Torina Karola Linettyja, koji pogađa za 1-1.
U 51. minuti Linetty je opet u prilici, ali sa 12 metara puca ravno u vratara Martina Dubravku.

Stvari su se značajno promijenile u 62. minuti, kada je Poljska ostala s igračem manje jer je veznjak Grzegorz Krychowiak neoprezno zaradio drugi žuti karton.

Slovaci su to brzo iskoristili i u 69. minuti su zabili iz prekida. Korner je izveo Mak, a stoper Intera Milan Škriniar odlično je primirio loptu na 13 metara i preciznim udarcem je zatresao mrežu.

U sudačkoj nadoknadi Poljska je mogla do izjednačenja. Prvo je branič Bednarek (90+1) primio loptu u 16-ercu i pucao iz okreta, ali pored gola. Zadnji pokušaj imao je Šwiderski (90+4), ali je slovački golman bio na mjestu.


U drugom susretu iz ove skupine večeras se u Sevilli sastaju Španjolska i Švedska.

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St. Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla). Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg).


POLJSKA: Szczesny - Glik, Bednarek, Rybus (Puchacz 74), Bereszynski - Klich (Moder 85), Krychowiak, Zielinski (Swiderski 85) - Jozwiak, Linetty (Frankowski 74), Lewandowski.

SLOVAČKA: Dubravka - Pekarik (Koscelnik 79), Satka, Skriniar, Hubocan - Haraslin (Duris 87), Kucka, Hromada (Hrosovsky 79), Mak (Suslov 87) - Duda (Gregus 90+1), Hamšik.

STRIJELCI: 0-1 Wojciech Szczęsny (18-ag), 1-1 Karol Linetty (46), 1-2 Milan Škriniar (69).

CRVENI KARTON: Grzegorz Krychowiak (Poljska, 62. minuta - drugi žuti karton)

SUDAC: Ovidiu Haţegan (RUM)

STADION: Krestovski stadion

Tagovi: Slovačka, Poljska, Milan Škriniar, Wojciech Szczesnyj, Robert Lewandowski
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE