GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenci se žalili IHF-u zbog trovanja hranom

Slovenci se žalili IHF-u zbog trovanja hranom
TROVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2021 / 17:11
Autor: SEEbiz / H
KAIRO - Organizatori Svjetskog prvenstva u Egiptu suočavali su se s kritikama od početka natjecanja, no situacija se pogoršala dolaskom reprezentacija u Kairo. Skoro sve reprezentacije imale su problema s crijevnom virozom. Isto se dogodilo i Slovencima i to uoči odlučujućeg dvoboja za proboj u četvrtfinale protiv domaćina.

Čak 12 igrača imalo je teške simptome. Odigrali su u nedjelju s Egiptom 25:25 i oprostili se od SP-a. Srednji branič Stas Skube, krilni igrač Dragan Gajić i pivot Blaž Blagotinšek, sva trojica ključnih igrača u sastavu Slovenije, nisu se uspjeli oporaviti na vrijeme za presudnu utakmicu.

- Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo i nećemo tražiti izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Mogli smo neke stvari napraviti drugačije, čak i bolje, ali ovoga puta noć prije ključne utakmice protiv Egipta našli smo se u poziciji u kakvoj nikad nismo bili, napisali su u priopćenju za medije u Rukometnom savezu Slovenije.

Usredotočili su se na događaje uoči i na dan utakmice protiv Egipta, iako su komentirali i prethodna događanja.

- Činjenica je da smo sinoć i na dan utakmice imali puno zdravstvenih problema. Ako se sjećate, imali smo ih, s Tilnom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugom obliku, čak i prije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu, smatra glavni tajnik Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić.

- Nakon utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja kontaktiralo nas je, ali ne očekujem značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi onako kako radi, dodaje Cvijić.

Slovenci izvještavaju da je 24 sata prije utakmice s Egiptom čak 12 igrača otrovano hranom. Tvrde, nije to bila viroza. Igrači su vrištali od bolova, povraćali i jurili u zahode.

Također su istaknuli kako odgovorne za prvenstvo nisu pretjerano zanimali problemi slovenske momčadi. Međutim, službena medicinska služba prvenstva napravila je službeni zapis o svemu što se dogodilo kad su se nakon utakmice vratili u hotel o stanju iscrpljenih, bolesnih igrača.

Tagovi: slovenska rukometna reprezentacija, SP u rukometu, trovanje hranom, Stas Skube, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE