GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija i Italija u finalu EP u odbojci

Slovenija i Italija u finalu EP u odbojci
ODBOJKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz / H
KATOWICE - U finalu Europskog prvenstva odbojkaša kojeg su organizirale Poljska, Češka, Estonija i Finska igrat će reprezentacije Slovenije i Italije.

Slovenija, koja je u osmini finala bila bolja od Hrvatske, je u prvom polufinalnom susretu u Katowicama pred 10.000 gledatelja pobijedila Poljsku sa 3-1 (17-25, 32-30, 25-16, 37-35), dok je Italija bila bolja od Srbije sa 3-1 (29-27, 25-22, 23-25, 25-18).

Dvoboj svjetskih prvaka Poljaka i aktualnih europskih doprvaka Slovenaca bio je sjajan. Posebno drugi i četvrti seti koji su nakon prave drame otišli na slovensku stranu rezultatima 32-30 i 37-35.

Poljska je imala vodstvo 1-0 u setovima i dvije set lopte za 2-0 (24-22), a u nastavku još četiri set lopte (25-24, 28-27, 29-28, 30-29), no set je ipak otišao na slovensku stranu (32-30). U četvrtom setu Poljska je imala još tri set lopte, ali je Slovenija nakon fantastične igre dobila set, a time i meč rezultatom 37-35.

Slovenija je tako drugi put uzasopce i treći put u povijesti izborila finale Europskog prvenstva. Na prošlom prvenstvu 2019. u finalu je izgubila od Srbije.

Zanimljivo, poljsko - slovenski dvoboj počeo je greškom organizatora, koji su Slovencima pustili pogrešnu himnu. Umjesto slovenske pustili su himnu Srbije "Bože pravde". Ubrzo je intoniranje prekinuto i puštena je slovenska himna "Zdravljica".

U drugom polufinalu Italija je sa 3-1 porazila Srbiju izborivši svoje jedanaesto finale, pri čemu prvo nakon 2013. Talijani su šest puta bili europski prvaci, zadnji put 2005. dok je Slovenija dva puta bila druga.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 20.30 sati u Katowicama, a prije toga će Poljska i Srbija od 17.30 igrati za broncu.

Tagovi: slovenski odbojkaši, EP u odbojci
PROČITAJ I OVO
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE