GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski parlament potvrdio Golobovu vladu

Slovenski parlament potvrdio Golobovu vladu
NOVA VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenski parlament u srijedu je uvjerljivom većinom potvrdio ministre u novoj vladi premijera Roberta Goloba, čime je ona započela svoj mandat.

Za ekipu sastavljenu od 17 ministara i ministrica glasalo je nakon višesatne rasprave 53 zastupnika iz triju stranaka Golobove vladajuće koalicije.

Protiv je bilo 28 zastupnika iz Slovenske demokratske stranke dosadašnjeg premijera Janeza Janše, te iz demokršćanske Nove Slovenije, stranke koja je bila u dosadašnjoj vladajućoj koaliciji.

Golob je u svom nastupu na početku sjednice naglasio da je njegova vlada dobro sastavljena kombinacija iskusnih političara i stručnjaka za pojedina područja, da će odmah početi raditi na prioritetima zacrtanim koalicijskim ugovorom, te da će građani na takvu vladu uskoro moći biti ponosni.

Riječ je o 13. slovenskoj vladi od stjecanja državne samostalnosti i jednoj od najbrže sastavljenih nakon parlamentarnih izbora koji su ove godine održani 24. travnja.

Uz ministre iz Golobove stranke Pokret sloboda koja je na izborima osvojila najviše glasova, u nju su ušli i ministri iz dviju koalicijskih stranaka, Socijalnih demokrata i stranke Ljevica.

Golob je prilikom predstavljanja svoje ekipe kazao da ne očekuje uobičajenih 100 dana mira za novu vladu i da će ona odmah početi raditi i biti operativna, što je potrebno s obzirom na domaće izazove i situaciju u svijetu.

Tagovi: Robert Golob, Pokret sloboda, Janez Janša, Matej Tonin, Tanja Fajon
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE