GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sosa i Livaja na Dalićevom popisu za rujanske kvalifikacije

Sosa i Livaja na Dalićevom popisu za rujanske kvalifikacije
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Lijevi bočni igrač Stuttgarta Borna Sosa, kojemu je prije ovogodišnjeg Eura propao pokušaj prelaska u njemačku nogometnu reprezentaciju, dobio je poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za tri rujanske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a na popisu od 25 igrača je i Hajdukov napadač Marko Livaja.

Hrvatska reprezentacija će prvo okupljanje nakon nastupa na Europskom prvenstvu imati u ponedjeljak, 30. kolovoza, a već 1. rujna ju čeka gostovanje u Moskvi, gdje će na stadionu Lužnjiki obnoviti lijepa sjećanja na Svjetsko prvenstvo 2018. te protiv domaćina Rusije odigrati utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za SP 2022. u skupini H.

Tri dana poslije gostovanja u Moskvi 'vatrene' će u Bratislavi ugostiti Slovačka, a 7. rujna na Poljud dolazi reprezentacija Slovenije.

"Ovo nam je, objektivno, najteži dio rasporeda, a početak sezone nikada nije idealan trenutak za reprezentaciju jer su igrači iz različitih liga na drugačijim razinama natjecateljske spremnosti. No, okolnosti su svima slične, a na nama je da pokažemo kvalitetu, angažman i zajedništvo vrijedno prvog mjesta u skupini - samo tako možemo ostvariti svoj cilj, a to je plasman u Katar", izjavio je Zlatko Dalić u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Iz svake od deset kvalifikacijskih skupina samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a drugoplasirani će morati u doigravanje. Nakon tri kola Hrvatska i Rusija imaju po šest bodova, Slovačka ih je sakupila pet, a Cipar četiri. Slovenija ima tri boda zahvaljujući pobjedi nad Hrvatskom u Ljubljani, a na začelju je Malta s jednim bodom.

"Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija. Ispred nas je sedam utakmica, na stolu je 21 bod, a nama će trebati još 14-15 bodova da bismo osvojili prvo mjesto. Naravno, želja nam je u rujnu primaknuti se tom cilju i uzeti što više bodova", izjavio je izbornik.

Na popisu od 25 igrača nekoliko je novih lica, a uz već spomenute Sosu i Livaju, pozive su dobili veznjak moskovskog Dinama Nikola Moro te napadač švedskog Malmoea Antonio Mirko Čolak.

"Sa svojim stožerom procijenio sam da je u ovom trenutku ovo popis igrača koji mogu najbolje odgovoriti zahtjevima koji su pred nama, a kao i uvijek do sada - vrata reprezentacije nisu zatvorena nikome tko to zasluži", zaključio je izbornik.

Uz 25 igrača koji se nalaze na glavnom popisu, izbornik Dalić je uputio i četiri pretpoziva, a dobili su ih: Toma Bašić (Bordeaux), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo Zagreb) i Luka Sučić (RB Salzburg)..

Popis igrača hrvatske reprezentacije za utakmice protiv Rusije, Slovačke i Slovenije

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town), Ivica Ivušić (Osijek).

OBRAMBENI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique Marseille), Josip Juranović (Legia Varšava), Filip Uremović (Rubin Kazanj), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Mile Škorić (Osijek), Borna Sosa (Stuttgart).

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter Milano), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter Milano), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Malmoe).

Tagovi: Zlatko Dalić, Borna Sosa, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak, Nikola Moro
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE