GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sosa: Postoji mogućnost da zaigram za Njemačku

Sosa: Postoji mogućnost da zaigram za Njemačku
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2021 / 10:27
Autor: SEEbiz
STUTTGART - Njemački mediji jučer su objavili kako će bi hrvatski mladi reprezentativac Borna Sosa (23) mogao zaigrati za Njemačku na Euru nakon što je dobio njemačku putovnicu, a sada se napokon oglasio i sam Borna. Vijesti nisu dobre.

Borna Sosa (23), nadareni mladi hrvatski reprezentativac i bek Stuttgarta, u tajnosti je dobio njemačku putovnicu, a Bild je u međuvremenu objavio da ga je njemački izbornik Joachim Löw stavio na širi popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo!

Jasno, u Hrvatskom nogometnom savezu nisu imali blage veze što se događa iako je Sosa bio na širem popisu naše reprezentacije još uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. No, znakovito je da do sada Sosa nije odigrao niti jednu utakmicu za A selekciju! Prema Fifinim pravilima može slobodno igrati za bilo koju drugu A selekciju...

'Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije', rekao je za HNS izbornik Zlatko Dalić te dodao:

'Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i da se tako još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije...'

A u petak navečer Stuttgart je u prvoj utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva svladao Augsburg 2:1, Borna Sosa je odigrao svih 90 minuta u pobjedničkoj momčadi, da bi nakon utakmice stao pred televizijske kamere. Ono što je rekao nije nimalo ohrabrujuće...

'Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktor njemačke reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku', rekao je Borna Sosa, a na pitanje znači li to da bi na Euru mogao igrati za Njemačku odgovorio je:

'Da, postoji mogućnost!'

I tako, hrvatska bi vrlo lako mogla ostati bez sjajnog nogometaša. Optimisti će reći da još ima nade, ali... Možda nakon ovih Sosinih izjava Davor Šuker i Zlatko Dalić izvuku nekog asa iz rukava, no teško će učiniti nešto konkretno ako je Borna Sosa već odlučio. A to, barem se sada tako čini, nisu dobre vijesti za hrvatski nogomet...

Tagovi: Brona Sosa, Njemačka, Hrvatska, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE