GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šoštarić: Srce je najvažnije

Šoštarić: Srce je najvažnije
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2020 / 17:33
Autor: SEEbiz / H
HERNING - Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske u petak u 18.00 sati u Herningu.

Bez obzira kako utakmica završila, hrvatskim rukometašicama je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996, 2008).

Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997, 2011), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Uz Norvešku, Francuska je najviše pokazala na ovom Europskom prvenstvu. Uostalom podatak da su još bez poraza najbolje govori o snazi aktualnih europskih prvakinja.

Sjajni vratari i obrana oduvijek su bili forte ekipe koju u drugom mandatu vodi Olivier Krumbholz. S njima je osvojio deset medalja. Između ostalih dva svjetska i jedno europsko zlato, jedno olimpijsko, i tri svjetska srebra...U Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercya od prije dvije godine.

“Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu," najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

"Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih," dodao je.

Šoštarić smatra kako nas Francuskinje respektiraju, ali su i sretne što igraju protiv nas.

"Imali smo konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno," poručio je hrvatski izbornik.

U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska.

Susaret za 3. mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju.

Tagovi: Nenad Šoštarić, Tea Pijević, Larissa Kalaus, Ćamila Mičijević, Dora Krsnik
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE