GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Southgate ima iznenađenje za Dalića

Southgate ima iznenađenje za Dalića
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 13:26
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Engleski mediji najavljuju okršaj njihove reprezentacije s Hrvatskom, a Telegraph piše kako izbornik Gareth Southgate ima iznenađenje za Vatrene i Zlatka Dalića.

Hrvatska nogometna reprezentacija će se susresti s Engleskom u prvom kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva. Susret je na rasporedu u nedjelju u 15 sati, a Englezi se nadaju da će se osvetiti Hrvatima koji su ih izbacili sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska je u polufinalu slavila s 2:1 i tako spriječila Englesku da dođe do finala. Ove reprezentacije su se susrele i u Ligi nacija i to dva puta. Na Rujevici je bilo 0:0, dok su na Wembleyju Englezi slavili s 2:1. Engleski je izbornik Gareth Southgate u međuvremenu isprobavao razne varijante i taktike, a Telegraph piše kako zna kako će iznenaditi Hrvatsku.

'Southgate na treninzima isprobava sustav 3-4-3 u kojem bi trebao igrati i protiv Hrvatske na otvaranju Eura. To je formacija koju je Engleska već igrala, no protiv Hrvatske bi trebala istrčati s potpuno novim akterima. Southgate ima problema s puno bekova u odličnoj formi pa se čini da će za nedjelju napraviti zaokret u odnosu na ono što je uigravao u pripremnim utakmicama', pišu Englezi.

Engleski izbornik na lijevom beku ima Bena Chilwella i Lukea Shawa iza kojih je odlična sezona u dresu Chelseaja i Manchester Uniteda, dok je na desnom beku gužva još i veća. Tu su Kieran Trippier, Kyle Walker i Reece James koji također na Euro stižu u odličnoj formi.

'Kako za sada stoje stvari, Southgate će za Hrvatsku na stopera staviti Johna Stonesa, lijevo će igrati Luke Shaw, a desno Walker. Cityjev bek je već igrao na toj poziciji,ali Shaw nije iako je nekoliko puta ove sezone uskočio na poziciju stopera u Unitedu što Southgateu otvara brojne mogućnosti', piše Telegraph pa nastavlja:

'Na lijevom beku će igrati Chilwell i tako će izbornik iskoristiti oba igrača na lijevoj strani koji su u odličnoj formi, a desno će igrati James ili Trippier. Dok su Shaw i Walker na stoperima Engleska ima odlična rješenja za brzi izlazak iz obrane jer su obojica jako dobri u igri s loptom', analiziraju Englezi.

U drugoj ili trećoj utakmici Engleskoj bi se trebao vratiti i Maguire pa će se onda ponovno vratiti na opciju s četvoricom u obrani s Maguireom i Stonesom u ulogama stopera.

Tagovi: Gareth Southgate, Zlatko Dalić, Ben Chilwell, Luke Shaw, Kieran Trippier, Kyle Walker, Reece James
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE