GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Southgate na klupi Engleske do kraja 2024.

Southgate na klupi Engleske do kraja 2024.
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2021 / 13:49
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Garteth Southgate je potpisao novi ugovor s Engleskim nogometnim savezom (FA) prema kojem bi trebao ostati na izborničkoj klupi engleske nogometne reprezentacije sve do kraja 2024., objavili su u ponedjeljak iz krovne engleske nogometne organizacije.

Southgateov prijašnji ugovor je bio važeći do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 21. studenoga do 18. prosinca sljedeće godine.

Uz Southgate na klupi "Tri lava" ostaje i njegov pomoćnik Steve Holland.

"Oduševljen sam što smo Steve i ja uspjeli zadržati svoje pozicije. Za mene je nevjerojatna čast voditi ovu momčad", izjavio je 51-godišnji izbornik engleske reprezentacije u službenom priopćenju u kojem je zahvalio čelnicima Saveza, igračima i pomoćnom osoblju u momčadi.

"Pred nama je velika prilika i znam da su i navijači uzbuđeni zbog onoga što ovaj sastav može postići u budućnosti", dodao je izbornik koji je reprezentaciju preuzeo 2016., nakon odlaska Sama Allardaycea i ostvario respektabilne rezultate.

Pod njegovim vodstvom Engleska je došla do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, gdje je poražena od Hrvatske u produžetku, a ove je godine Engleska došla do finala Europskog prvenstva u kojem je na Wembleyju poražena od Italije u raspucavanju s "bijele točke".

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Englezi su osvojili prvo mjesto u svojoj skupini sa osam pobjeda i dva neodlučena ishoda, a ne treba zaboraviti ni plasman u polufinale prvog izdanja Lige nacija 2019.

Pod Southgateovim vodstvom stasala je nova generacija engleskih reprezentativaca pred kojima je svjetla budućnost, s obzirom na ono što su pokazali na Europskom prvenstvu, gdje su Englezi imali prosječno najmlađi sastav, kao i u ovogodišnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tagovi: Gareth Southgate, Engleska
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE