GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SP hokej: Kanada u opasnosti da prvi put ne prođe u četvrtfinale

SP hokej: Kanada u opasnosti da prvi put ne prođe u četvrtfinale
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 15:05
Autor: SEEbiz / H
RIGA - Hokejaška reprezentacija Kanade mogla bi po prvi put u povijesti ostati bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva elitne skupine, u susretu posljednjeg kola skupine B u Rigi Kanađani su osvojili samo bod izgubivši od Finaca sa 2-3 (1-0, 1-1, 0-1; 0-1) nakon izvođenja kaznenih uaraca.

Nakon poraza Kazahstana od Norveške u ponedjeljak, Kanada je ponovno imala sve u svojim rukama te joj je za osiguranje plasmana u četvrtfinale bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Finske. Dvoboj je odlično počeo za Kanadu koja je povela nakon samo minutu i pol igre golom Brandona Pirrija (1:30), ali nije nastavila u tom ritmu. Finska je u nastavku zaigrala angažiranije i poravnala Arttua Ruotsalainena (21:11), no Kanadu je u novo vodstvo doveo Maxime Comtois (28:18). Tih 2-1 stajalo je dve do četiri minute prije kraja, a onda je Ruotsalainen (56:00) svojim drugim golom poravnao na 2-2 i odveo susret u produžetak.

Kako u dodatnih pet minuta nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca u kojima su uspješniji bili Finci, a među uspješnim izvođačima bio je i Ruotsalainen koji je tako izrastao u kanadskog "krvnika".

Ovim bodom Kanada je došla u nezavidnu situaciju da njezin plasman u četvrtfinale ovisi o drugima. Kanada je natjecanje u skupini završila sa 10 bodova, koliko ima i Kazahstan, a bod manje uz utakmicu manje imaju Njemačka i Latvija koje će igrati međusobno od 19.15 sati te će pobjednik tog dvoboja završiti na trećem mjestu u skupini. Kanada još uvijek može proći u četvrtfinale, ali za to joj je potrebno da susret Latvije i Njemačke ne ode u produžetak. Tada će Kanada završiti kao četvrta u skupini jer je svladala Kazahstan u međusobnom susretu, no ukoliko Latvija i Njemačka odigraju neodlučeno nakon 60 minuta, tada će obje te reprezentacije proći u četvrtfinale, a produžetak ili raspucavanje će samo odlučivati o tome koja će reprezentacija završiti treća, a koja četvrta.

Finska je, pak, natjecanje u skupini završila sa 17 bodova te će najvjerojatnije završiti kao druga u skupini jer druge SAD imaju 15 bodova i preskočit će Finsku ako pobijede Italiju koja dosada nije osvojila niti jedan bod.

U skupini A Švicarska je praktički osigurala drugo mjesto u skupini 6-3 (2-1, 4-1, 0-1) pobjedom protiv Velike Britanije. Strijelci za Švicarsku bili su Gregory Hofmann (10:31), Romain Loeffel (16:42), Santeri Alatalo (30:07), Christoph Bertschy (30:20, 36:09) i Nico Hischier (37:45), dok su za Britance uspješni bili Liam Kirk (11:08, 25:34) i Brendan Connolly (53:58).

Švicarska je trenutačno preuzela čelo skupine sa 15 bodova, ali bod manje ima druga Rusija koja će preskočiti Švicarsku ukoliko večeras svlada Bjelorusiju. Slijede Slovačka sa 12 i Češka s devet bodova koje će od 15.15 sati igrati za treće mjesto u skupini, dok je Velika Britanija završila natjecanje s četiri boda.

Tagovi: hokej na ledu, Kanada
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE