GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska na Eurobasketu bez jednog od važnijih igrača

Španjolska na Eurobasketu bez jednog od važnijih igrača
HENDIKEP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 18:46
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolska košarkaška reprezentacija će na Europskom prvenstvu (1.-18. rujna) nastupiti bez jednog od svojih važnijih igrača playmakera Sergia Llulla koji je napustio 'La Roju' u četvrtak zbog ozljede mišića koljena, objavio je u četvrtak Španjolski košarkaški savez (FEB).

"Nakon boli koju je osjetio u srijedu na utakmici protiv Islanda, liječnički pregledi obavljeni u (četvrtak) ujutro potvrdili su da je Llull ozlijedio mišić zbog čega neće moći 30. kolovoza putovati s reprezentacijom u Tbilisi", navodi FEB.

"Tužan jer neću moći igrati Eurobasket s obitelji. Ali sretan što sam podijelio ove tjedne s ovom senzacionalnom grupom. Sretno momci!", napisao je Llull na Twitteru.

Kako pišu španjolski mediji, Llullu, koji je protiv Islanda odigrao samo dvije minute, trebat će desetak dana za oporavak, što znači da neće biti spreman za prvu utakmicu Španjolske na Euru 1. rujna protiv Bugarske.

To je veliki udarac za 'La Roju' koja na Eurobasket ide bez braće Gasol, bez Sergia Rodrigueza (umirovljen) te bez ozlijeđenih Rickyja Rubia, Carlosa Alocéna i Alberta Abaldea kao i bez Alexa Abrinesa, Pierrea Oriole i Víctora Clavera.

Llull je sa Španjolskom osvojio tri europska zlata (2009., 2011., 2015.), zatim svjetsko zlato (2019.) i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu (2012.).

Tagovi: Sergio Llull, Eurobasket, Španjolska
PROČITAJ I OVO
FIFA objavila revoluciju VAR-a
PROMJENE
FIFA objavila revoluciju VAR-a
BANGKOK - Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, na kongresu svjetske nogometne federacije u Bangkoku objavio je veliku vijest.
Xavi će dobiti otkaz zbog verbalnog delikta?!
ISTINA BOLI
Xavi će dobiti otkaz zbog verbalnog delikta?!
BARCELONA - Zbog onoga što je trener Xavi rekao na presici prije nebitne prvenstvene utakmice s odavno ispalom Almerijom, u klubu je, prema pisanju Marce, "krenuo tsunami", a As je daleko konkretniji te piše da je bijesni predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da počne potragu za novim trenerom.
Minnesota razbila Denver i odvela seriju u sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
Minnesota razbila Denver i odvela seriju u sedmu utakmicu
MINNEAPOLIS - Uzbudljiva serija polufinala play-offa Zapadne konferencije između Minnesote i Denvera bit će odlučena u sedmoj utakmici nakon što su sinoć Timbervolwesi izjednačili na 3-3 u pobjedama.
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
POKLOPILO SE
Sjajne vijesti za Dinamo na putu do Lige prvaka
ZAGREB - Sjajne vijesti za Dinamo stižu iz Danske. Naime, jedan od uvjeta koji se mora poklopiti da Dinamo u kvalifikacije Lige prvaka krene iz posljednjeg, četvrtog pretkola jest da Kopenhagen ne bude prvak Danske.
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
POSLOVI
Salihamidžić postaje sportski direktor HSV-a?
HAMBURG - Hasan Salihamidžić (47) radio je u Bayernu na ključnim pozicijama od 2017. do 2023. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE