GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska osvojila europsku titulu

Španjolska osvojila europsku titulu
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 23:16
Autor: SEEbiz / index.hr
BERLIN - Španjolska košarkaška reprezentacija osvojila je Eurobasket. U finalu je svladala Francuze 88:76 i došla do četvrtog naslova europskog prvaka u svojoj povijesti. Ovaj je vjerojatno stigao i kao najveće iznenađenje, s obzirom na to da Španjolci uoči Eurobasketa nisu bili u užem krugu favorita.

Došli su bez nekih od najvažnijih igrača kao što su Ricky Rubio, Sergio Llull, Victor Claver i Alex Abrines. Ipak, bili su prvi u skupini A uz poraz samo od Belgije, koju vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja. Zatim su u osmini finala svladali Litvu, a nakon toga Finsku te domaćina Njemačku.

Španjolska je već u prvom dijelu stvorila ogromnu prednost te je u jednom trenutku u drugoj četvrtini vodila čak 21 razlike (47:26). Nevjerojatan je bio Juancho Hernangomez, koji je u prvom dijelu ubacio šest trica iz sedam pokušaja.

Ipak, Francuska je prvo poluvrijeme zatvorila serijom 11:0, a u drugu četvrtinu ušla s 9:2 i tako stigla na samo tri poena razlike. Uslijedio je time-out Sergija Scariola nakon kojeg je Španjolska opet proigrala i odvojila se na dvoznamenkastu prednost. Francuska više nije dolazila na bliže od -6, a gotovo cijelu zadnju četvrtinu Španjolska je imala deset ili više poena razlike.

Najbolji kod prvaka bio je Juancho Hernangomez, koji je zabio 27 poena i uhvatio pet skokova. Tricu je šutirao nestvarnih 7/9, a šut za dva poena i slobodna bacanja bili su mu na 2/2. Njegov brat Willy ubacio je 14 koševa i tome pridodao osam skokova, dok je naturalizirani Amerikanac Lorenzo Brown susret završio s 14 poena i 11 asistencija.

Francuze je s 23 poena predvodio Evan Fournier. Thomas Heurtel imao je 16 poena i sedam asistencija, a Guerschon Yabusele 13 koševa i šest asistencija.

Tagovi: Španjolska, Eurobasket, Juancho Hernangomez
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE