GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska vlada klubovima savjetovala otkazivanje ugovora s kladionicama

Španjolska vlada klubovima savjetovala otkazivanje ugovora s kladionicama
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 14:20
Autor: SEEbiz / H

MADRID - Španjolska vlada u svom je pismu poslanom tamošnjim nogometnim klubovima savjetovala da otkažu sponzorske ugovore s kladionicama do kraja ove sezone jer se očekuje donošenje novog zakona vezanog uz oglašavanje igara na sreću.

U pismu se navodi kako će reklamiranje klađenja biti zabranjeno kada nova odredba koja je već odobrena na sjednici vlade bude izglasana u parlamentu i tako postala zakon.

Prijelazni period za provođenje novoga zakona trajat će do svibnja sljedeće godine.

Zabrana oglašavanja igara na sreću trebala bi doprinijeti ograničavanju klađenja koje nosi ozbiljne zdravstvene i socijalne opasnosti pogotovo među mladima.

Procjenjuje se kako je status vrhunskih sportaša kao primjera mladima u posljednje četiri godine povećao učestalost klađenja osoba između 18 i 25 godina sa 29 na 40 posto, a iznos novca koje mlade osobe troše na klađenje u istom je tom razdoblju porastao za 13 posto.

Čak sedam od sadašnjih 20 španjolskih nogometnih prvoligaša, među kojima su i Sevilla te Valencia, za sponzore ima kladionice.

Predsjednik La Lige Javier Tebas usprotivio se ovoj odredbi vlade kazavši kako će klubovi, koji su ionako već suočeni s financijskim gubicima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, zbog nje izgubiti 90 milijuna eura te je zatražio prijelazni period od tri godine kako bi imali vremena za prilagodbu.

Tagovi: Španjolska, La Liga, kladionice, igre na sreću
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE