GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolsko nogometno prvenstvo neće se igrati u inozemstvu

Španjolsko nogometno prvenstvo neće se igrati u inozemstvu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2020 / 15:26
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Trgovački sud u Madridu odbacio je u petak žalbu La Lige, organizatora španjolskog nogometnog prvenstva, o zabrani premještanja utakmice Girone i Barcelone u Sjedinjene Države.

Španjolski nogometni savez nije dopustio odigravanje tog prvenstvenog susreta 26. siječnja 2019. na stadionu Hard Rock u Miamiju tvrdeći da bi to narušilo regularnost natjecanja. Svaki klub, naime, mora u sezoni odigrati po utakmicu na svom i gostujućem terenu sa svakom od preostalih 19 momčadi.

Savez i La Liga su se razišli po tom pitanju, a zajednički moraju donijeti odluku. Njihovi predsjednici Luis Rubiales i Javier Tebas javno su vodili polemiku te ostali udaljeni.

Nakon što je savez na čelu s Rubialesom premjestio lani utakmicu Superkupa u marokanski grad Tanger, a onda i dogovorio sa Saudijskom Arabijom odigravanje Superkupa na tri godine u toj azijskoj zemlji, La Liga je uložila žalbu na otkazivanje utakmice u Miamiju.

No sutkinja suda u Madridu odbacila je tu žalbu napomenuvši kako su autorizaciju za tu utakmicu trebali dati i savez i La Liga, što se nije dogodilo.

Tebas, čelnik La Lige, bio je dogovorio suradnju s kompanijom Relevent prema kojoj bi se 15 godina barem jedna utakmica španjolskog prvenstva igrala u Americi. No nakon presude u petak ostala je mogućnost odigravanja španjolskog Superkupa ali ne i prvenstva u inozemstvu.

„Poštujemo odluku suda, no ne dijelimo mišljenje presude pa ćemo se žaliti na nju. Slažemo se da je potrebna koordinacija sa savezom no ona ne može biti temeljena na proizvoljnim odlukama i protivno tržišnom natjecanju“, priopćila je La Liga nakon objave presude.

„Nastavit ćemo braniti svoja i prava klubova. Igrati jednu prvenstvenu utakmicu u inozemstvu, kao što rade druge lige u ostalim sportovima poput NBA i NFL-a je pozitivno za rast natjecanja, za našu globalnu publiku ali i za sam savez“, dodala je.

La Liga posljednjih godina širi prisutnost u svijetu gdje ima 11 ureda i 46 delegata, a također i 100 milijuna pratitelja na društvenim mrežama.

Klubovi poput Real Madrida, Barcelone i Atlético Madrida popularni su na svim kontinentima gdje se preko televizijskih ekrana prate njihovi nastupi. Ti se klubovi svako ljeto pripremaju za sezonu u Sjevernoj Americi, Aziji i Australiji gdje igraju prijateljske utakmice. La Liga vidi priliku za dodatnom zaradom u slučaju odigravanja službenih natjecateljskih utakmica.

Profesionalni nogomet s povezanim aktivnostima sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u Španjolske te zapošljava 185.000 ljudi, podatak je La Lige.

„S igranjem jedne utakmice izvan naše granice možemo stvoriti dodatno bogatstvo za čitavo španjolsko društvo“, poručila je La Liga.

Tagovi: Španjolsko nogometno prvenstvo, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, La Liga
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE