GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spanoulis završio karijeru

Spanoulis završio karijeru
KRAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 18:48
Autor: SEEbiz / Index.hr
ATENA - Velikan europske košarke Vassilis Spanoulis objavio je završetak karijere, koju je rastegnuo na četiri desetljeća.

Započeo ju je 1999. kao 17-godišnjak u Gymnastikos S. Larissasu, a završio 22 godine poslije u Olympiakosu, za koji je igrao proteklih 11 godina.

Jedan od najvećih aseva europske košarke u ovom mileniju triput je osvajao Euroligu, bio je njen MVP 2013., a izabran je u momčad prošlog desetljeća. S grčkom reprezentacijom je osvojio europsko zlato 2005. i broncu 2009. te svjetsko srebro 2006. godine.

Prvu međunarodnu medalju osvojio je u Zadru 2000. na EP-u U-18 koje su obilježili Tony Parker i njegova francuska generacija te naši budući asevi poput Marka Popovića i Zorana Planinića.

"Nedavno sam objavio predsjednicima kluba kako je vrijeme da zatvorim najveće poglavlje mog života i zahvalio im na svemu što smo postigli zajedno. Bila je ovo teška, ali ne i tužna odluka. Košarka mi je podarila jedinstveno putovanje puno dinamičnih trenutaka i nezaboravnih emocija. Dala mi je sve, a ja sam uzvratio istom mjerom. Olympiakos se ispostavio kao moja sudbina, najljepša luka. Odlazim ponosan na sve ono što je osvojeno, ali i na ono što je izgubljeno poslije teške borbe. Povrh svega, odlazim ispunjen, jer sam proživio više nego što sam sanjao. Iz dubine duše želim zahvaliti svima koji su bili uz mene svih ovih godina, predsjednicima, trenerima, suigračima, rivalima, ali iznad svega navijačima na neizmjernoj ljubavi. To je ljubav koja mi je dala snage da svakog dana izvučem više iz sebe i ta ljubav će zauvijek biti moja vodilja. Hvala svima. Vassilis Spanoulis, dječak koji je sanjao igrati košarku", napisao je Spanoulis na Instagramu.

Ostat će zapamćen kao grčka košarkaška ikona, kojeg Giannis Antetokounmpo zove europskim Kobeom, a Luka Dončić broj 77 nosi u čast njegove sedmice. Slovenski superstar se ubrzo oprostio od idola: "Hvala ti na svemu!"

Osim toga, pamtit će se i po nevjerojatnom kuriozitetu. Svaki put kad je njegova supruga Olympia bila trudna, ili je bila netom rodila, Spanoulis je došao do finala Eurolige. U prva tri navrata ju je osvojio (2009. s Panathinaikosom, 2012. i 2013. s Olympiakosom), u sljedeća dva je gubio u finalu (2015. i 2017.), a niz je stao kod posljednje, šeste trudnoće, za koju su doznali tek nakon Final Foura 2019., a pandemija je otkazala sljedeću sezonu.

S tri sina popeo se na vrh Europe, ali tri kćeri koje su uslijedile nisu mu donijele toliku sreću. Nakon vijesti o završetku karijere na društvenim mrežama odmah su počele šale kako je odlukom najsretnija Olympia jer više neće morati trudnoćom tempirati suprugovu formu.

Tagovi: Vassilis Spanoulis, Olympiakos, Luka Dončić, Marko Popović, Zoran Planinić, Tony Parker
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE