GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spašavanje Cibone: Aco se povukao, čeka se dvojac Matasić-Šerić i njihov navodni investitor

Spašavanje Cibone: Aco se povukao, čeka se dvojac Matasić-Šerić i njihov navodni investitor
KAKO DALJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Aco Petrović jučer je javno povukao potez...

”S obzirom da Cibona ide dalje istim putem akcija za spas kluba MSC obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja srpnja!” napisao je Aco Petrović na svom Twitter profilu.

Što Acine riječi znače po pitanju Cibonine sudbine?

Aco je akciju prikupljanja novca preko udruge Mi smo Cibona pokrenuo u lipnju kada se činilo izvjesnim da Ciboni prijeti gašenje. Nadao se da može skupiti barem dva milijuna eura, a skupio je između 400 i 500 tisuća eura. I svaka mu čast na inicijativi, na entuzijazmu, na svemu što je pokušao napraviti kako bi spasio Cibonu. U konačnici, i tih prikupljenih 500-tinjak tisuća eura nikako nisu zanemariv novac. Oni su i dokaz kako još uvijek postoje ljudi koji vole taj klub, pišu Sportske novosti.

Acina nezavršena inicijativa ipak je donijela dobrih stvari Ciboni. Kako je krenuo sa svojom akcijom, tako je uspio “probuditi” aktualnu vlast u klubu, koja je do tog trenutka izgledala kao da se predala. Ivan Matasić (u ulozi direktora), Tomislav Šerić (kao najaktivniji član Skupštine kluba) i Marin Rozić (sportski direktor) trojac je koji je zasukao rukave te čini se pronašao određene “investitore” koji bi jako skoro - već sljedeći tjedan - trebali u klub ubrizgati neki novac. Teško je reći koliki, priča se o milijun do dva milijuna eura, što bi trebali biti dovoljno da Vukovi normalno startaju u sezonu.

Samo Matasić i Šerić znaju ime ili imena tih investitora. A oni čvrsto šute, ovaj put jako oprezni, jer u međuvremenu su naučili da posao nije završen sve dok ugovor nije potpisan. Ili dok novac nije na računu. Navodno bi oni nešto o toj temi trebali reći u sljedećih 10-tak dana.

Postojala je ideja, koja je bila osnažena s nekoliko sastanaka, da se aktualni čelnici Cibone udruže s Acom i s njegovim ljudima, te da novac koji bi prikupila i jedna i druga strana stave “na hrpu”, ali danas ta opcija više nije aktualna. Aco je odbio, jer je plan udruge Mi smo Cibona bio preuzeti klub te ga spašavati na svoj način, a ne pridružiti se aktualnoj strukturi kluba. Aci je bilo ponuđeno mjesto u klubu, mogao ga je navodno birati funkciju, ali nije želio “izdati ljude” koji su stajali uz njega i koji su kompletnu inicijativu za spas Cibone doživjeli kao zajednički, ne kao Acin projekt. Aco je samo bio isturen.

U Acinom kratkom obraćanju putem Twittera stoji rečenica da “Cibona ide dalje istim putem”, koja jasno oslikava njegov stav po pitanju rada i ideja Matasića, Šerića i ostalih iz kluba. Što onemogućava bilo kakvu vrstu suradnje.

Gledajući sve to sa strane možemo tek zaključiti da je šteta što nije došlo do “konekcije” između dva tabora, jer tih 500-tinjak tisuća eura Ciboni bi bila golema financijska injekcija.

Cibona je u međuvremenu ostala bez gotovo cijele momčadi i trenera. Aktualni čelnici su se uredno prijavili za natjecanje u ABA ligi i sljedeće sezone, što se pak neće svidjeti čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza, koji su tražili izlazak svih hrvatskih klubova iz ABA lige. Kakva će biti momčad i tko će je voditi iz ove je perspektive teško predviđati. Van se probila informacija da bi Marin Rozić želio Josipa Sesara na poziciji trenera, ali malo je rano o tome nešto ozbiljnije pričati. Idemo pričekati da tandem Matasić - Šerić napokon otvori karte.

Aco ih je otvorio i otišao, sada su samo oni za stolom...

Tagovi: Aco Petrović, Tomislav Šerić, Aleksandar Petrović, Cibona, Ivan Matasić, Marin Rozić, Josip Sesar
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE