GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spektakularna utakmica u Münchenu, Bayern i Leipzig odigrali 3-3

Spektakularna utakmica u Münchenu, Bayern i Leipzig odigrali 3-3
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2020 / 21:37
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Bayern i RB Leipzig su podijelili bodove u derbiju 10. kola Bundeslige na Allianz Areni. Završilo je rezultatom 3:3, a domaći sastav je dva puta stizao vodstvo gostiju.

Poveo je RB Leipzig u 19. minuti pogotkom Christophera Nkunkua na asistenciju Emila Forsberga. Šveđanin je kroz sredinu lijepo uposlio Nkunkua koji je sam izbio pred Neuera koji je istrčao na tridesetak metara od svog gola. Krilni napadač gostiju je lakoćom prošao Neuera i zabio za 0:1.

Vodstvo gostiju je trajalo do 30. minute kada poravnava Jamal Musiala. Na lijevoj strani Bayernovog napada su kombinirali Müller i Alaba, lopta je zatim došla do Kingsleyja Comana koji upošljava Musialu, a 17-godišnji igrač Bayerna neobranjivo pogađa izvan kaznenog prostora u donji suprotni kut Leipzigovog gola.

Do potpunog preokreta Bayern je stigao četiri minute kasnije. Akcija kreće od Lewandowskog koji dodaje Comanu, a Francuz asistira Mülleru za vodstvo domaćeg sastava.

U ludom prvom poluvremenu samo dvije minute nakon vodstva Bayerna poravnava Leipzig preko Justina Kluiverta. Nizozemac je zabio na asistenciju Haidare koji je lijepo poslao loptu u prostor iza obrane Bayerna, a Kluivertu nije preostalo ništa drugo nego matirati Neuera.

Odmah na početku drugog dijela RB Leipzig dolazi do drugog vodstva na utakmici. Angelino je lijepo ubacio s lijeve strane, a Forsberg nečuvan pogodio glavom za 2:3. Na isti način je s druge strane u 75. minuti pogodio Thomas Müller, a asistent je bio po treći put danas Kingsley Coman.

Bayernu su u 25. i 84. minuti zbog ozljeda izašli Javi Martinez i Jerome Boateng, a Španjolca je zamijenio Musiala koji je pet minuta nakon izmjene zabio za izjednačenje Bayerna. Kod RB Leipziga Dani Olmo je igrao od 72. minute.

Ovim remijem Bayern je ostao vodeći na ljestvici Bundeslige s dva boda više od Leipziga.

Tagovi: Bayern, RB Leipzig, Christopher Nkunku, Thomas Müller, Dani Olmo, Kingsley Coman, Justin Kluivert, Jamal Musiala
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE