GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Split u drugom dijelu posustao protiv Zvezde, ovacije za Duška Ivanovića (VIDEO)

Split u drugom dijelu posustao protiv Zvezde, ovacije za Duška Ivanovića (VIDEO)
ABA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2023 / 19:34
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Košarkaši Crvene zvezde svladali su Split 72-63 (19-17, 13-13, 26-14, 14-19) na njegovom parketu, u ogledu 13. kola regionalne ABA lige.

Međutim, bilo je u ponedjeljak i onih koji su došli pozdraviti Duška Ivanovića, kapetana najveće Jugoplastike, dvostrukog prvaka Europe sa Žutima koji se prvi put službeno vratio na Gripe nakon gotovo 33 godine.

Došao je Duško kao trener Zvezde, ali je dočekan kao - legenda Jugoplastike. Navijači su ustali, dugim pljeskom pozdravili Ivanovića koji je na poklon dobio svoj dres s brojem 12 i prezimenom na leđima...

- Moj dragi Splite, puno hvala za ovaj doček, ali i za sve one godine i divne trenutke što smo proveli skupa, kao i za to što ste me danas vratili 30 godina unatrag s punom dvoranom - emotivan je bio trener Zvezde na konferenciji za novinare.

Izuzetno dobro su se Splićani nosili s jakim suparnikom iz Beograda tijekom prvih 20 minuta utakmice. Nije Split bio impresioniran Crvenom zvezdom koja je na odmor otišla s minimalnom prednosti 32-30.

Ipak, u trećoj četvrtini Splićani su posustali. Crvena zvezda je napravila dvoznamenkastu prednost i nakon toga mirno privela utakmicu kraju te upisala jedanaestu pobjedu u dvanaestom nastupu.

Na Gripama su se navijači ponovno razbudili četiri minute prije kraja kada je Split imao napad za spustiti se ispod 10 poena minusa, no dvoboj se do kraja ipak nije zakomplicirao.

Za tri poena Splićani su gađali iznimno loših 3-22, a najbolji igrači su bili Lewis Sullivan s 18 poena i osam skokova te Dominik Mavra s 14 koševa i šest skokova. Shorter je dodao 15 uz četiri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju je Benjamin Bentil ubacio 12 uz po tri skoka i asistencije.

Navijači su na Gripama prije početka susreta ovacijama pozdravili trenera gostujuće momčadi Duška Ivanovića, nekada sjajnog igrača koji je tri godine boravio u Splitu te je osvojio dva naslova prvaka Europe sa splitskim klubom. Uz to je Dušku Ivanoviću uručen i prigodni dres Splita.

Crvena zvezda na vrhu ljestvice ima omjer 11-1, dok je prate Partizan i Cedevita Olimpija s 10-2. Budućnost ima 9-4, FMP 9-3, a Zadar 7-5. Cibona je na omjeru 6-7, a Split ima četiri pobjede i devet poraza.

Kasnije tijekom ponedjeljka, od 18.30 sati, u Beogradu će igrati Partizan i Zadar.


Tagovi: Crvena zvezda, KK Split, Duško Ivanović
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE