GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Split zamalo iznenadio Crvenu zvezdu

Split zamalo iznenadio Crvenu zvezdu
ABA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 22:38
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Košarkaši Splita odigrali su odličnu utakmicu u nedjelju u 7. kolu ABA lige u gostima kod favorizirane Crvena zvezde i bili su nadomak velikom iznenađenju, ali su u završnici susreta ipak poraženi 76-78 (42-38).

Split je dobro otvorio utakmicu i vodio je cijelu prvu četvrtinu, a početkom druge došao je na 13 koševa prednosti (33-20). Zvezda je do poluvremena ipak smanjila zaostatak na minus četiri koša, ali u trećoj četvrtina Split se opet odvojio na plus 14. No, domaćini do kraja treće četvrtine uspijevaju se vratiti i u zadnju dionicu se ušlo s minimalnom prednošću Crvene zvezde (60-59).

U neizvjesnoj zadnjoj četvrtini domaćini su 2 minute i 45 sekundi prije kraja imali pet koševa prednosti (74-69). No, Splićani se nisu predavali, prvo je Blaž Mesiček pogodio oba slobodna bacanja, pa je isto učinio i Marko Luković, da bi 64 sekunde prije isteka vremena Luković pogodio tricu za vodstvo Splita 76-74.

Potom 47 sekundi prije kraja Amerikanac Johnny O'Bryant iz slobodnih bacanja donosi Zvezdi izjednačenje (76-76), a nakon što je Mesiček izgubio loptu Jordan Loyd polaganjem dovodi domaćine u vodstvo 78-76.

Na kraju Split je mogao doći i do pobjede, ili barem produžetka. Sedam sekundi prije kraja Luković je promašio tricu, ali Splićani opet dolaze do lopte zahvaljujući Saniju Čampari, čiji je zadnji pokušaj na utakmici također bio neprecizan, pa je ostalo 78-76 za domaćine, koji imaju maksimalan učinak od sedam pobjeda, dok je Split peti sa 3 pobjede i 4 poraza.

Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Amerikanac Johnny O'Bryant sa 18 koševa, a Marko Simonović ubacio je 15. Momčad Splita predvodio je Marko Luković sa 25 poena, dok je Antonio Vranković zabio 21 koš.

Dan ranije košarkaši Cibone su kao domaćini izgubili od Partizana sa 75-82, dok je susret Zadra i Budućnosti odgođen.

Tagovi: KK Split, Crvena zvezda, Blaž Mesiček, Marko Luković
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE