GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija šokirala Portugalce i izravno se plasirala na SP

Srbija šokirala Portugalce i izravno se plasirala na SP
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
LISABON - Nogometna reprezentacija Srbije u Lisabonu je nakon preokreta pobijedila Portugal 2:1 i slavljem u dvoboju s izravnim konkurentima izborila direktan plasman u Katar.

Portugalcima je večeras bio dovoljan i bod da osiguraju prvo mjesto i izravan plasman u Katar. Srbima je pak igrala samo samo pobjeda koja bi im jamčila plasman na SP.

U Lisabonu je sve krenulo očekivano, Portugalci su fantastično otvorili susret i poveli već u drugoj minuti! Nemanja Gudelj je napravio veliku grešku na vrhu svog kaznenog prostora kada mu je Bernardo Silva izbio loptu koja je došla do Renata Sanchesa, a on je matirao nemoćnog Rajkovića za 1:0.

No, Srbiju to nije previše poljuljalo i odmah je zaigrala puno bolje. Prvu šansu imao je Vlahović u 12. minuti kada je odlično šutirao, ali je stativa spasila Portugalce.

U 33. minuti je Srbija izjednačila na 1:1. Tadić je pucao s vrha kaznenog prostora, lopta je pogodila nekog od Portugalaca i prevarila golmana Patricija koji je uz to i jako loše reagirao, te je završila u njegovoj mreži.

Srpski izbornik Dragan Piksi Stojković je u posljednjih pola sata bacio je sve karte u napad. Napadali su 'orlovi', a Portugalci su se branili u čvrstom bloku, bez previše izlazaka u napad... Srbi su imali nekoliko dobrih prilika, ali bez konkretne završnice.

A onda u 90. minuti šok i nevjerica u Lisabonu. U petercu Portugala najbolje se nakon jednog ubačaja snašao Mitrović i glavom zabio za 2:1!

Portugalci su do kraja utakmice pokušali izjednačiti, ali Cristiano Ronaldo, koji se rasplakao na kraju utakmice, i suigrači nisu uspjeli. Srbija ide izravno u Katar, dok će Portugalci u ožujku 2022. u dodatne kvalifikacije.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana ispratio 'orlove' u Portugal te im je obećao premiju od milijun eura ako pobijede Portugal. Hoće li ispuniti obećanje?

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini B 1:0 domaćom pobjedom u Sevilli protiv izravnog konkurenta Švedske.

'Furiji' je u Sevilli bio dovoljan i remi, no svejedno je kontrolirala utakmicu čitavim tijekom, a bolju igru je okrunila i golom Morate u 86. minuti. Bivši igrač Dinama Olmo opalio je s više od 20 metara, Olsen je odbio loptu u gredu od koje se odbila na nogu Morati koji nije mogao promašiti.

Španjolska je tako natjecanje u skupini okončala s 19 bodova, četiri više od druge Švedske koja će u dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Hrvatska, Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preiostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

Tagovi: nogometna reprezentacija Srbije, Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE