GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Starčević na nevjerojatan način ostao bez polufinala

Starčević na nevjerojatan način ostao bez polufinala
HRVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 07:30
Autor: SEEbiz / Index.hr
TOKIO - Hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju od Iranca Mohamedalija Geraeija, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Starčević je vodio 5:3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o posljednjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio 7:5, a nakon challengea iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5:5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on posljednji dobio bodove u meču.

"Ja sam vodio i nisam znao koliko je do kraja, a on je napravio jedan nemogući potez. Skočio je, a ja sam ga iskontrolirao i ušao u bacanje. Bio sam siguran da ću dobiti bodove za bacanje, a suci su to bodovali kao njegovo bacanje bez moje kontrole. Njemu su obje noge bile u zraku, a ja, da sam znao koliko je do kraja ostalo vremena, vjerojatno ne bih ušao u bacanje, već bih ostao stajati. Teoretski, suci su mogli dosuditi meni četiri boda, a njemu dva, a oni su bodove dali samo njemu. Nikad na ovakav način nisam izgubio meč. Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekunde", izjavio je vidno utučeni Starčević, koji sada čeka eventualnu pobjedu Iranca u polufinalu protiv Mađara Lorincza kako bi dobio priliku ući kroz repasaž u borbu za broncu.

"Da sam dobio Iranca, ja bih bio prilično siguran da ću osvojiti medalju. I ukoliko bi izgubio s Mađarom, imao bih borbu za broncu s japanskim hrvačem, koji je slabiji od mene. Ne vjerujem da će Geraei dobiti Lorincza, a ako ga i pobijedi, onda bih u repasažu imao Kubanca, pa Mađara, koji je puno bolji borac od Japanca. A to je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete", rekao je Starčević, borac za kojeg su listom svi hrvatski novinari kazali da bi upravo njega najradije vidjeli s medaljom iz Tokija.

Božo Starčević već ima iza sebe iskustvo jednih Igara, onih u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale.

"Hrvanje je težak sport i tko god je ovo gledao shvaća o čemu se radi. Od samog skidanja kilograma do borbi koje su nemilosrdne, ali za sam vrh ti treba sportske sreće. Na velikim natjecanjima uvijek pokažem dobro hrvanje i uvijek se nešto dogodi. Olimpijske igre me neće, ali me u nešto drugo u životu hoće. Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije", izjavio je veliki borac Starčević nakon izgubljene borbe.

U Tokiju je s njim i njegov brat, ujedno i trener Nikola Starčević, koji je bio šokiran.

"Ma ovo je nevjerojatno, napravio je grešku u zadnjih pet sekundi. Gorak okus u ustima. Irancu je to bila jedna jedina šansa, kad gubiš u zadnjim sekundama onda skočiš na nekoga. I prošlo mu je", rekao je Nikola.

Tagovi: Božo Starčević, Nikola Starčević
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE