GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štefulj u Dinamu, dva mlada Dinamovca u Rijeci

Štefulj u Dinamu, dva mlada Dinamovca u Rijeci
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 10:10
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
RIJEKA - Rijekin lijevi bek Daniel Štefulj (21), mladić koji je i član hrvatske U-21 reprezentacije, potpisuje za Dinamo, ali ostaje na posudbi u Rijeci, u plavi dom stiže tek nakon završetka ove sezone.

Na rovinjskim pripremama Dinama Sportskim novostima je iz klupskih izvora potvrđeno da će Dinamo za Štefulja platiti Rijeci između 1 i 1,5 milijuna eura, te uz novac dati dvojicu igrača Nevena Đuraseka i Roka Jurišića! Dakle, ne radi se o posudbi tog dvojca, nego o transferu koji ide u paketu s eurima. Tako se rasplela priča u kombinaciji Rijeke i Dinama.

Kao što smo već jučer napisali, Modri dakle, prema Rujevici šalju Nevena Đuraseka, ali će mladi veznjak ipak do kraja odraditi pripreme s Modrima u Rovinju, a tek onda krenuti u tabor Simona Rožmana. Osim Đuraseka, na Rujevicu iz odlazi i Roko Jurišić (19), mladi lijevi bek iz druge momčadi Modrih koja se priprema u Poreču.

Radi se o iznimno talentiranom igraču, koji će u Neveri s Kvarnera pokušati izgraditi uspješnu karijeru. Razmišljalo se o transferu Damjana Daničića, no odustalo se jer mladić ne može u jednoj sezoni igrati za tri kluba, a s obzirom da je već u aktualnoj natjecateljskoj sezoni igrao za Dinamo i Varaždin, ne može onda i za Rijeku. Dinamov trener Zoran Mamić ga je stoga prebacio u drugu momčad, kod Ivana Preleca, koji svoge štićenike priprema u Poreču.

Iz tog razloga na posudbu ne može niti Mario Ćuže. On je ove sezone također igrao za dva kluba, nastupao je za Lokomotivu i, naravno, Dinamo. No, očekivano, Ćuže nije poput Daničića prekomandiran u drugu momčad, on je u Rovinju. E, sad, zašto je Daničić prebačen u drugu momčad? Pa očito ga trener Zoran Mamić u ovom trenutku ne smatra dovoljno kvalitetnim materijalom za prvu momčad, pred kojom je izazovan nastavak sezone, borba za hrvatsku titulu i nova europska nadmetanja...

Vratimo se, međutim, na Daniela Štefulja. Još uvijek aktualni riječki lijevi koji će potpisati za Dinamo će dakle, u maksimirsku svlačionicu stići na ljeto, budući da Modri trenutačno imaju dva čovjeka koji igraju na poziciji lijevog beka - Joška Gvardiola, koji na kraju ove sezone odlazi u Leipzig, te Marina Leovca, povremenog hrvatskog nogometnog reprezentativca. Zato nema smisla da odmah dolazi Štefulj, neka drugi dio sezone odradi u Rijeci, a kad ode Gvardiol, eto njega na lijevom boku u plavoj momčadi.

Zanimljivo, riječki prvoligaš, koliko god se čini nevjerojatnim s obzirom na mnoštvo igrača koji su iz Dinama došli na Kvarner, nije dosad baš bio sklon prodavati svoje igrače Modrima.

Marko Lešković je, zapravo, jedini kojega je Rijeka prodala direktno Dinamu, Marin Leovac je stigao iz solunskog PAOK-a, Mario Gavranović kad je već bio na kraju ugovora i nije ga se moglo zaustaviti, Josip Mišić je došao tek sad iz lisabonskog Sportinga... Također, Čolak je, recimo, prošlog ljeta bio preskup, Rijeka za Modre nije imala popust u pregovorima oko ovog napadača. U pregovorima oko Štefulja su se ova dva kluba našla.

Foto: HNK Rijeka

Tagovi: Daniel Štefulj, Dinamo, Zoran Mamić, Roko Jurišić, Marin Đurasek
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE