GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šuker: Dalić uvijek ima moju bezrezervnu podršku

Šuker: Dalić uvijek ima moju bezrezervnu podršku
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2021 / 11:00
Autor: SEEbiz / Večernji list

ZAGREB - Poraz od Slovenije na samom startu kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine uzburkao je atmosferu u redovima hrvatske reprezentacije, a sada se na tu temu oglasio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Hrvatska danas (subota, 27. ožujka, 18 sati) na Rujevici igra utakmicu 2. kola kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine. 'Vatreni' igraju protiv Cipra, a nakon iznenađujućeg i šokantnog poraza 1:0 od Slovenije na sam startu kvalifikacija.

Već se neko vrijeme izbornik Zlatko Dalić i njegovi izabranici muče, u posljednjih pet utakmica imamo četiri poraza, sva četiri u službenim utakmicama te remi u prijateljskom srazu s Turcima. Svima je jasno da nije dobro i da se 'vatreni' pod hitno moraju vratiti na pobjedničke staze.

'Nisam zabrinut, vjerujem u izbornika i u momčad. Imali smo i od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo određenih razdoblja kada su mnogi sumnjali u nas, ali uvijek smo se uspjeli izdići i ostvariti sve zacrtane ciljeve. Dakle, nemojmo raditi dramu od jednog poraza. Naravno da bismo svi bili zadovoljniji da u Ljubljani nismo izgubili, ali dečkima treba mir uoči predstojećih utakmica protiv Cipra i Malte. Iza nas je tek prva utakmica, pričekajmo malo. Uostalom, koja je to reprezentacija u ovom trenutku sigurna za Katar?', kazao je u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i dodao:

'Moramo biti svjesni činjenice da je Hrvatska od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrala utakmice uglavnom s najboljim reprezentacijama na svijetu. Kao drugo, došlo je do smjene generacija koje nisu uvijek bezbolne. Uza sve to, ostvarili smo plasman na Euro i nastupom u Ligi nacija zadržali status nositelja u prvoj jakosnoj skupini. A što se tiče razgovora s izbornikom i igračima... Svi mi radimo svoj posao za koji smo odgovorni, a ako je netko zaboravio, Hrvatska je još uvijek aktualni viceprvak svijeta. Uostalom, dovoljno je vidjeti s kojim žarom i zalaganjem igra kapetan Luka Modrić, svi se igrači trebaju ugledati u njega.'

Šuker se jako dugo nije oglašavao u domaćim medijima, a sada se osvrnuo i na rad izbornika Zlatka Dalića.

'Dalić uvijek ima moju bezrezervnu podršku. Što se tiče ciljeva, činjenica je da smo izborili nastup na Euru i da smo ispunili cilj u Ligi nacija iako smo igrali u skupini A. To nitko ne može poreći. I još nešto, nemojmo zaboraviti da su mnogi sumnjali kad smo Izvršni odbor HNS-a i ja donijeli odluku o Dalićevom imenovanju, a na kraju smo se iz Rusije vratili s povijesnim srebrom', kazao je Šuker te se na kraju osvrnuo i na najavu izgradnje nacionalnog stadiona:

'Vjerujem premijeru Andreju Plenkoviću, ministru financija Zdravku Mariću i Gradu Zagrebu da će vatreni u skoroj budućnosti imati stadion kakav zaslužuju, ali i nogometni kamp u Dalmaciji, što će biti glavna težnja za moj idući mandat', zaključio je Davor Šuker.

Tagovi: Davor Šuker, Zlatko Dalić, Luka Modrić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE