GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suning kasnio s plaćanjem, Premier liga raskinula ugovor o TV pravima za kinesko tržište

Suning kasnio s plaćanjem, Premier liga raskinula ugovor o TV pravima za kinesko tržište
TV PRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Engleska Premier liga objavila je da je raskinula ugovor o TV pravima za kinesko tržište te da na tom području za sad neće biti prijenosa utakmica.

Vlasnik prava za Kinu bila je tvrtka Suning, koja je i vlasnik milanskog Intera i koja se obvezala platiti 630 milijuna eura za razdoblje od 2019. do 2022. godine. Suning je u ožujku trebao isplatiti ratu od 180 milijuna eura, ali je kasnio te je liga danas potvrdila da je raskinula spomenuti ugovor.

Daily Mail piše da će to imati goleme posljedice na financije lige, ali i klubove koji godišnje od TV prava dobivaju između 100 i 150 milijuna funti. Ugovor s Kinezima bio je najveći izvan Velike Britanije, a automatski je otkazana i opcija produljenja suradnje do 2025. godine.

Otkazivanju ugovora prethodilo je zahlađenje odnosa britanske vlade s Kinom. U srpnju su Kinezi odbili prikazivati utakmice jer je britanska vlada zabranila tvrtki Huawei razvoj 5G mreže u toj zemlji, a nakon toga su Kinezi uveli nove sigurnosne mjere prema Hong Kongu, izazivajući dodatne tenzije.

Premiership trenutno od TV prava zarađuje 10 milijardi eura godišnje, od čega 4,8 milijardi otpada na prava izvan Ujedinjenog Kraljevstva. No, gubitak kineskog tržišta znači puno više od samih TV prava budući da brojne kineske i azijske tvrtke sponzoriraju klubove upravo zbog azijskog tržišta.

Tagovi: Suning, Premier liga, kinesko tržište, Huawei, 5G tehnologija, Inter
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE