GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunsi razbili Lakerse, Blazersima nije pomogla ni povijesna izvedba Lillarda

Sunsi razbili Lakerse, Blazersima nije pomogla ni povijesna izvedba Lillarda
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Damian Lillard ušao je u povijest NBA doigravanja oborivši niz rekorda, ali utakmicu je završio pognute glave. Usprkos njegovih 55 poena Portland je nakon dva produžetka izgubio od Denvera 140:147.

Nuggetsi sada u seriji vode 3-2. U domaćim redovima sjajan je ponovno bio Nikola Jokić s 38 poena (14-31), 11 skokova i 9 asistencija.

Vratilo se ipak Lillardu. Ubacio je 55 poena uz 10 asistencija, 6 skokova i 3 blokade. Ušao je u povijest kao prvi igrač koji je ubacio toliko poena, uz dvoznamenkasti broj asistencija. Ubacio je Lillard i 12 trica, što je također rekord u NBA doigravanju. Ukupno je šutirao nevjerojatnih 17-24, a trice još nevjerojatnijih 12-17. Pogodio je Lillard tri sekunde prije kraja tricu za produžetak, da bi to ponovio i za drugi produžetak. Nakon njegove veličanstvene utakmice na mrežama su se oglasili brojni NBA igrači, Steph Curry, Donovan Mitchell, Zach LaVine, Ja Morant, Demar DeRozan... Svi su se oni naklonili nevjerojatnoj izvedbi Lillarda.

Michael Porter Jr. bio je sjajna podrška Jokiću u redovima Denvera. Ubacio je 26 poena (10-13), te imao i 12 skokova. Ubacio je i odlučuju tricu u drugom produžetku i to na Jokićevu asistenciju. Covington (19) i CJ McCollum (18) pratili su Lillarda u redovima Portlanda.

Aktualni NBA prvaci LA Lakersi opasno tonu, jer je Phoenix noćas dobio i treću utakmicu i to vrlo uvjerljivo (115:85) pa sad ukupno vodi 3-2 u ovoj seriji. Lakersi su bili razbijeni već u prvom poluvremenu. LeBron James je na kraju upisao 24 poena (9-19), ali i on je bio nemoćan dok su domaći stvarali prednost. Lakersi su noćas igrali Anthonyja Davisa. Sunsi su blistali na krilima Devina Bookera koji je ubacio 30 poena (13-23).

Brooklyn se lako obračunao s Bostonom (123:109) te je zaključio seriju s 4-1. James Harden zabio je 34 (10-17) uz po 10 asistencija i skokova. Odličan su bili i Kyrie Irving (25, šut 9-14), te Kevin Durant (24, šut 8-16). Bostonu nije pomogao ni odlični Jayson Tatum s 32 poena (12-27) i 9 skokova.

Istok
Boston (2) - Brooklyn (7) 1-4,
Miami (6) - Milwaukee (3) 0-4,
Atlanta (5) - New York (4) 3-1,
Washington (8) - Philadelphia (1) 1-3.

Zapad
Dallas (5) - LA Clippers (4) 2-2.
LA Lakers (7) - Phoenix (2) 2-3,
Memphis (8) - Utah (1) 1-3,
Portland (6) - Denver (3) 2-3.

Tagovi: Phoenix Suns, LA Lakers, LeBron James, Nikola Jokić, Damian Lillard, Devon Booker, Phoenix Suns, Dario Šarić
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE