GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Superliga Srbije se nastavlja 30. maja

Superliga Srbije se nastavlja 30. maja
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 17:07
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Fudbalsko prvenstvo Srbije nastavlja se 30. maja, bez plej-ofa i plej-auta, odlučio je Fudbalski savez Srbije.

Odlučeno je da se odigraju preostala četiri kola, bez odžavanja plej-ofa i plej-auta.

To znači da će Superliga sledeće sezone biti proširena na 18 ekipa i da će se igrati po novom modelu bez plej-ofa sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola.

Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu.

Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Na predlog Sportskog sektora, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu.

Tagovi: Superliga Srbije, Fudbalski savez Srbije, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš, Spartak
PROČITAJ I OVO
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
TENIS
Borna Ćorić ispao u prvom kolu Rima
RIM - Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao ni na zemljanom ATP Masters 1000 turniru u Rimu, porazom 0:2 u setovima od Britanca Jacka Drapera ispao je u prvom kolu.
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
RUKOMET
Hrvatska teško poražena u Norveškoj
OSLO - Previše smo isprobavali, nismo za to bili spremni i zasluženo smo u prvom susretu turnira u Oslu poraženi od Norveške. Ako smo htjeli nešto vidjeti, nešto dobro, nismo vidjeli ništa, možda tek loše, što ne bi bilo poželjno ponavljati. Ono što smo znali da je Kuzmanović top, to smo utvrdili još jednom.
Sopić: Modrić je maestro
DIVLJENJE
Sopić: Modrić je maestro
RIJEKA - Nogometaši Rijeke u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Varaždina (subota, 11. svibnja, 17 sati, MAXSport1, MAXtv). Utakmicu je najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Modrićev sprint spasio Real
BRILJANTAN
Modrićev sprint spasio Real
MADRID - Igrači Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Madridu preokrenuli 0:1 u pobjedu 2:1 protiv Bayerna.
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
PRIZNANJA
Nikola Jokić je opet MVP NBA lige
DENVER - Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA-a, objavila je liga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE