GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šveđanin Jens Gustafsson novi je trener Hajduka

Šveđanin Jens Gustafsson novi je trener Hajduka
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 14:33
Autor: SEEbiz
SPLIT - Švedski nogometni stručnjak Jens Gustafsson novi je trener splitskog Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u petak splitski prvoligaš na svom službenom internetskom portalu.

Za 42-godišnjeg Gustafssona, bivšeg igrača Helsingborga, Bragea i Falkenberga, ovo će biti prvi inozemni trenerski angažman, nakon što je u posljednje četiri i pol godine bio glavni trener švedskog prvoligaša Norrkopinga.

Trenersku karijeru je započeo 2010. u juniorskoj momčadi Halmstadsa, gdje je nakon godinu dana preuzeo vođenje prve momčadi i na toj dužnosti ostao tri i pol sezone. Od ožujka do kraja 2015. obnašao je dužnost izbornika švedske U-21 reprezentacije, a tu je poziciju napustio kad je u siječnju 2016. postavljen za pomoćnog trenera u AIK-u iz Stockholma. Samo pet mjeseci poslije preuzeo je Norrkoping i vodio ga do početka ove godine, a posljednjih šest mjeseci je bio bez angažmana.

U službenom priopćenju je navedeno da je Gustafsson za vrijeme svog posljednjeg angažmana Norrkopinga vodio u 166 utakmica ostvarivši 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza.

"Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti", navodi se u Hajdukovom priopćenju.

Osim za novog glavnog trenera, Hajduk je u petak postao bogatiji i za prvo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku. Radi se o 27-godišnjem stoperu Josipu Elezu, koji je prošao Hajdukovu nogometnu školu, ali nije dobio priliku pokazati svoje umijeće u prvoj momčadi pa je posljednjih osam godina proveo po raznim klubovima kojima ga je posuđivao Lazio. Među njima je bila i Rijeka, za koju je odigrao sezonu i pol prije nego što je u siječnju 2018. prešao u njemački Hannover 96 iz kojeg se kao slobodan igrač odlučio vratiti u rodni Split i matični klub.

"Nije isto igrati za klub za koji te ne veže ništa osim ugovora ili za klub za koji te veže puno više toga. Želim opet imati razlog igrati za pobjede i trofeje. Još nikad nisam istrčao pred publiku na Poljudu, jedva čekam taj osjećaj", izjavio je Elez nakon što je s Hajdukom potpisao četverogodišnji ugovor.

Fotografija: hajduk.hr

Tagovi: Jens Gustafsson, Hajduk, Helsingborg, Brage, Falkenberg
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE