GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švedska je europski rukometni prvak

Švedska je europski rukometni prvak
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2022 / 20:01
Autor: SEEbiz / index.hr
BUDIMPEŠTA - Švedska je u finalu Europskog rukometnog prvenstva pobijedila Španjolsku 27:26 i po rekordni put zaredom je osvojila naslov prvaka Europe.

Švedska je osvojila prvi Euro 1994., a onda je imala niz od 1998. do 2002. kad je osvojila tri zlata zaredom. Taj naslov je do sada bio zadnje veliko švedsko zlato.

Švedska je nakon toga rukometno pala poslije kraja generacije Bengan Boysa. Naznaka povratka je bilo olimpijsko srebro u Londonu 2012., a da se rukometna sila vraća dokaz je bilo finale u Zagrebu prije četiri godine koje je ipak osvojila Španjolska. No, Švedska se od tada vratila u sam vrh, a ovim zlatom je dokazala da je tamo gdje su nekad bili Wislander, Staffan Olsson, Lovrgen, Svensson i ostali.

Švedska je bolje otvorila utakmicu, imala je na početku nekoliko razlike, ali su žilavi Španjolci polako stizali i prestigli rivala. Španjolska je u nastavku imala dva, tri gola prednosti, ali su Šveđani to stigli i do samog kraja se igralo gol za gol. Šveđani su imali +2 i napad na tri minute prije kraja, ali uspjeli su upropastiti veliku prednost.

U zadnjoj minuti Španjolci su kod 26:26 obranili napad Švedske, a Canellas je promašio šut za zlato. Švedska je dobila sedmerac i Ekberg je zabio za zlato. Broncu je uzela Danska koja je nakon produžetaka pobijedila Francusku 35:32.

Tagovi: Švedska, EP u rukometu
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE