GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svi teniski turniri odgođeni do 8. lipnja

Svi teniski turniri odgođeni do 8. lipnja
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2020 / 22:08
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Pandemija koronavirusa i sadašnji razvoj situacije sa širenjem COVID-19 natjerao je vodeće teniske organizacije (ATP, WTA, ITF) na daljnju odgodu svih turnira koji su trebali biti odigrani u razdoblju do 8. lipnja, objavili su u srijedu ATP i WTA u zajedničkom priopćenju.

Prema ovoj odluci u originalnom terminu neće biti odigrani zajednički ATP i WTA turniri u Madridu i Rimu, a otkazani su i ATP turniri tenisača u Muenchenu, Estorilu, Ženevi i Lyonu te WTA turniri tenisačica u Strasbourgu i Rabatu. Svi spomenuti turniri su trebali biti igrani na zemljanoj podlozi.

"Turniri koji su na rasporedu od 8. lipnja nadalje i dalje ostaju u kalendaru", stoji u zajedničkom priopćenju Udruge teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske udruge (WTA).

Ta je odluka zahvatila i drugi Grand Slam turnir sezone, pariški Roland Garros, koji je već u utorak objavio novi datum odigravanja, od 20. rujna do 4. listopada.

Nažalost, među otkazanim turnirima je i Croatia Bol Open za tenisačice, koji je bio u kalendaru od 1. do 6. lipnja.

Od 8. lipnja, a zaključno s prvim tjednom srpnja, u ATP i WTA kalendaru su turniri na travnatoj podlozi, a kulminacija tog dijela sezone trebala bi se dogoditi odigravanjem Wimbledona u londonskom All England Clubu.

Jedna od posljedica neaktivnosti tenisačica i tenisača je zamrzavanje stanja na sadašnjoj WTA i ATP ljestvici.

"Izazovi prijetećom COVID-19 pandemijom zahtijevaju veću suradnju nego ikad među svima u teniskoj zajednici, kako bi zajednički mogli krenuti prema naprijed u najboljem interesu igrača, turnira i gledatelja. Razmatramo sve opcije kako bi očuvali i maksimizirali teniski kalendar, vodeći se različitim datumima povratka na terene, što nam u ovom trenutku nije poznato. Ovo nije vrijeme za jednostrane odluke, već za zajedništvo. Sve odluke koje se odnose na utjecaj koronavirusa zahtijevaju primjerene konzultacije među svim dionicima u sportu, mišljenje je koje dijele ATP, WTA, ITF, All England Lawn Tennis Club, Australski teniski savez i Američki teniski savez", zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: teniski turniri, Roland Garros, Croatia Bol Open, Indian Wells,
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE