GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarska nokautirala Srbiju i plasirala se u osmini finala

Švicarska nokautirala Srbiju i plasirala se u osmini finala
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 22:09
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju sa 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru reprezentaciji Brazila koja je unatoč porazu 0-1 od Kameruna osvojila prvo mjesto.

Na stadionu 974 u Dohi Švicarska je povela u 20. minuti, kad je na dodavanje Sowa loptu u mrežu sa desetak metara poslao Xherdan Shaqiri.

Srbija je preokretom došla do vodstva. U 25. minuti loptu je glavom u mrežu poslao Aleksandar Mitrović, a u 35. minuti je pogodak za 2-1 postigao Dušan Vlahović.

Švicarska je ipak na odmor otišla s rezultatom koji joj je donosio plasman u osminu finala, jer je u 44. minuti na 2-2 izjednačio Breel Embolo.

Sjajnu akciju Švicaraca već u trećoj minuti drugog poluvremena Remo Freuler je završio pogotkom za 3-2.

Iako su Brazilci s drugom postavom bili nadmoćni tijekom cijelog dvoboja, Kamerun je došao do velike pobjede kad je u drugoj minuti sučevog dodatka pri kraju dvoboja. Pogodak glavom postigao je kapetan momčadi Vincent Aboubakar koji je odmah potom zaradio drugi žuti karton i isključenje, zbog toga što je u proslavi skinuo dres.

Brazil je natjecanje u skupini završio sa šest bodova, koliko ih je sakupila i Švicarska, ali je zbog lošije gol-razlike osvojila drugo mjesto. Kamerun je završio kao treći sa četiri boda, a Srbija je s jednim bodom ostala na dnu ljestvice skupine G.

Brazil će kao prvoplasirana reprezentacija skupine G u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, a taj je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Švicarci će na teren dan poslije, također od 20 sati, a suparnik u posljednjem dvoboju osmine finala bit će im reprezentacija Portugala.

Pobjednik dvoboja Brazil - Južna Koreja će u četvrtfinalu (9. prosinca) igrati protiv boljeg iz sraza Hrvatske i Japana.

Tagovi: Švicarska, Srbija, Xherdan Shaqiri, Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
PROČITAJ I OVO
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
IZBORNIK
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji pripremni turnir u Oslu od 6. do 12. svibnja 2024. godine.
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ODLUKE
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA.
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
STRAH OD TERORIZMA
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo je odbrojavanje 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak pritom umirujući javnost glede sigurnosti oko ceremonije otvaranja na Seini,priznavši po prvi put postojanje planova B i C u slučaju terorističke prijetnje.
Stanišić srušio rekord star 55 godina
REKORDI
Stanišić srušio rekord star 55 godina
LEVERKUSEN - Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE