GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarska: Vreni Schneider i Roger Federer najbolji u posljednjih 70 godina

Švicarska: Vreni Schneider i Roger Federer najbolji u posljednjih 70 godina
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 09:21
Autor: SEEbiz / H
BERN - Legendarna skijašica Vreni Schneider (56) i tenisač Roger Federer (39) proglašeni su najboljim švicarskim sportašima u posljednjih 70 godina.

Izbor je organizirala Švicarska radio i televizija (SRF), a glasovali su gledatelji i 120 prethodnih dobitnika. SRF je odlučio da zbog pandemije neće biti godišnjih nagrada, već su se birali najbolji od 1950. godine.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je najuspješnija švicarska skijašica svih vremena Vreni Schneider. Tijekom karijere ostvarila je 55 pobjeda u Svjetskom kupu, pri čemu 34 u slalomu, 20 u veleslalomu, a jednu u kombinaciji. Tri puta je osvajala Svjetski kup, a osvojila je još 11 malih Kristalnih globusa u slalomu (6) i veleslalomu (5).

Osvojila je pet olimpijskih medalja pri čemu tri zlata, a tri puta je bila svjetska prvakinja (dva puta u veleslalomu i jednom u slalomu).

Od 1988. do umirovljenja 1995. Schneider je pet puta proglašena sportašicom godine - češće nego bilo koja druga Švicarka.

"Već je nominacija bila nešto jedinstveno", rekla je Schneider s nagradom u rukama: "Nemam riječi".

Prije ovogodišnjeg izdanja, Federer je već primio devet nagrada za sportaša godine, sada je stigao do prestižnog broja 10.

Osvajač 20 Gland Slam naslova slavio je ispred Simona Ammanna (skijaški skokovi) i Daria Cologna (skijaško trčanje).

"Stojim ovdje, ali svi smo pobjednici. Inspirirali smo jedni druge", rekao je Federer svojim sportskim kolegama.

Za najbolju momčad je izabrana reprezentacija u hokeju na ledu iz 2018. koja je u finalu SP-a izgubila od Švedske.

Najboljim trenerom proglašen je atletski stručnjak Jean-Pierre Egger koji je vodio Wernera Gunthora do tri svjetska naslova prvaka u bacanju kugle, te bronce na OI u Seoulu.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Heinz Frei koji je osvojio 15 zlatnih medalja na paraolimpijskim igrama i još 14 zlata na svjetskim prvenstvima u atletici u kolicima.

Tagovi: Švicarska, Vreni Schneider, Roger Federer
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE