GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijani žele SP u alpskom skijanju pomaknuti na 2022. godinu

Talijani žele SP u alpskom skijanju pomaknuti na 2022. godinu
SKIJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / H

MILANO - Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju predviđeno da se održi u veljači 2021. u Cortini dAmpezzo trebalo bi biti pomaknuto na ožujak 2022. godine, odnosno nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izjavio je u nedjelju navečer predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago.

"Sutra će predsjednik Talijsnkog saveza zimskih sportova Flavio Roda predstaviti čelnicima međunarodnih federacija želju da se SP u Cortini d'Ampezzo 2021. odgodi za ožujak 2022.", izjavio je Malago za Rai2.

"To je odluka koju potpuno podržavam, a ministar sporta Vincenzo Spadafora je o tome obaviješten", dodao je predsjednik CONI-ja.

"To je bolna odluka , ali razumna. Donesena je jer je savez jamac brojnih financijskih aspekata. Ako bude problema u listopadu ili studenom, nećemo moći organizirati SP 2021.", dodao je Malago misleći na epidemiju koronavirusa čiji se drugi val očekuje na jesen i zimu.

"Pitanje nije kako organizirati natjecanje, nego kako učiniti da svi budu sigurni - sportaši, osoblje novinari, navijači",pojasnio je.

"2022. će biti Zimske olimpijske igre u Pekingu (od 4. veljače do 20. veljače 2022.). Trebalo bi onda najprije imati ZOI, a zatim SP u Cortini", zaključio je.

S više od 32.000 preminulih od koronavirusa prema zadnjim službenim podacima, Italija je jedna od zemalja koju je najviše pogodio COVID-10.

Tagovi: SP u alpskom skijanju, Cortina dAmpezzo, Talijanski olimpijski odbor, Giovanni Malago
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE