GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanska vlada dozvolila gledatelje na Olimpicu

Talijanska vlada dozvolila gledatelje na Olimpicu
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 19:39
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanska vlada dozvolila je povratak gledatelja na utakmice skorašnjeg europskog nogometnog prvenstva na rimskom stadionu Olimpico s namanje 25 % kapaciteta stadiona, navodi se u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

"Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vijest koju ćemo odmah prenijeti UEFA-i," poručio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

"Ovo je poruka velikog povjerenja i izvanredne vizije. Italija se pokazala hrabrošću, Italija koja se bori protiv pandemije i istodobno radi na sigurnom ponovnom pokretanju prema jasnom i definiranom programu i kalendaru ," dodao je Gravina zahvalivši se premijeru Mariu Draghiju, te ministru zdravstva Robertu Speranzi.

U ponedjeljak je čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli poručio kako je rok koji je UEFA dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati utakmicama EP-a prekratak. Međutim, Italija se našla u situaciji prihvatiti Uefin uvjet ili izgubiti mečeve.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. lipnja - 11. srpnja), a upravo će se u "Vječnom gradu" otvariti EURO 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske. Na Olimpicu će se igrati i utakmice Italija - Švicarska (16. lipnja), Italija - Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.

Rim je tako postao deveti grad koji će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine. Prije njega to su učinili i Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg, dok Bilbao, Dublin i München moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

Podsjetimo London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, gdje će "Vatreni" igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen.

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.

Tagovi: Italija, EURO 2020, stadion Olimpico, Mario Draghi, Roberto Speranza
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE