GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Težak poraz Hrvatske u Osijeku

Težak poraz Hrvatske u Osijeku
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 23:24
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u dvoboju 1. kola 1. skupine Lige nacija u Osijeku od Austrije s 0-3 (0-1).

Austrijanci su do velike pobjede došli golovima Marka Arnautovića (41), Michaela Gregoritscha (54) i Marcela Sabitzera (57).

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje svjetskog prvaka Francusku, koja je u drugoj utakmici skupine Parizu izgubila od Danske 1-2.

Hrvatska je doživjela prvi poraz u Osijeku i jedan od najtežih domaćih poraza uopće, a na startu elitne skupine Lige nacija Dalićevi izabranici su izgubili od nominalno najslabijeg protivnika.

Bez Perišića i Modrića, Hrvatska je imala previše neraspoloženih i potrošenih igrača u sastavu, što su Austrijanci znalački iskoristili, poveli golom Arnautovića u 41. minuti, a potom u prvih 15 minuta drugoga dijela deklasirali Vatrene s još dva gola.

Hrvatska je ovu utakmicu igrala bez Perišića, Gvardiola, Livaje i Muse, a u početnom sastavu nije bilo umornog Modrića, dok je Dalić iznenadio postavljanjem Ivušića i Pongračića umjesto očekivanih Livakovića i Vide.

Prvu priliku na utakmici propustio je u 17. minuti Brekalo, čiji je udarac nakon preciznoga dodavanja Majera bio ipak blokiran, da bi dvije minute kasnije u još boljoj prilici bio Pašalić, ali je glavom pucao pored vrata. Pašalić je u 24. minuti ostao sam na desnoj strani, ali je u zadnji trenutak blokiran.

U 41. minuti Austrija je povela nakon što je obrana dopustila Arnautoviću da se namjesti na precizan udarac sa 16 metara i Ivušić je bio nemoćan, a gosti su poveli iz prvog udarca u okvir vrata.

U drugom poluvremenu je austrijski izbornik Rangnick promijenio čak tri igrača, a jedan od njih Gregoritsch je u 52. minuti imao sjajnu priliku, ali je njegov šut obranio Ivušić. No, u 54.minuti Gregoritsch dolazi do gola nakon sjajnog proigravanja Wobera. U 57. minuti slijedi novi šok kada je Sabitzer s više od 20 metara pogodio sami kut Ivuševih vrata za neočkivanih 0-3.

Sve jači zvižduci s tribina prisilili su Dalića da u 59. minuti uvede Luku Modrića, ali ni to nije donijelo iskru koja bi pokrenula umrtvljenu Hrvatsku.

Umjesto toga, Austrijanci su propustili još nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila Schlagerova u 84. minuti. U sudačkoj nadoknadi Budimir je porpustio priliku zabiti počani gol.

U drugoj utakmici skupine u Parizu je Danska dobila Francusku s 2-1, a Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuju upravo svjetske prvake Francuze.

HRVATSKA - AUSTRIJA 0-3

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Englez Kavanagh.

Strijelci:0-1 Arnautović (41), 0-2 Gregoritsch (54), Sabitzer (57)


HRVATSKA: Ivušić - Juranović, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa (Barišić, 46) - Brozović, Kovačić (Oršić, 71)- Majer (Modrić, 59), Pašalić (Vlašić, 59), Brekalo - Kramarić (Budimir, 58)

AUSTRIJA: Lindner - Lainer (Trimmel, 46), Trauner, Danso, Wober (Friedl, 78)- Laimer, Schalger - Weimann (Baumgartner, 74), Sabitzer, Onisiwo (Gregorisch, 46)- Arnautović (Seiwald, 46)


Fotografija: Matija Habljak, Pixsell

Tagovi: Marko arnautović, Austrija, hrvatska nogometna reprezentacija, Zlatko Dalić, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE