GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tko će biti alternativa Barišiću na lijevom boku?

Tko će biti alternativa Barišiću na lijevom boku?
LIJEVI BOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 09:46
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Koga će Dalić na poziciji lijevog bočnog povesti na Euro, tko će se pojaviti na popisu koji će izbornik objaviti 17. svibnja? Za sada je jedino siguran - Borna Barišić. Sasvim logično, u ovom trenutku je igrač Rangersa sigurno najbolji lijevi bek u Hrvata.

On je u momčadi Stevena Gerrarda koja je uvjerljivo osvojila naslov prvaka Škotske odigrao gotovo pa savršenu sezonu. Ne trebamo tu previše o dojmu, neka nam za zaključak samo posluže činjenice. Borna je za Rangers ove sezone odigrao 50 utakmica, ogromnih 4239 minuta. A pazite sad, postigao je 5 pogodaka i čak 14 puta bio je asistent.

Pa onako, dosta realno, s takvom statistikom bi se mogao pohvaliti bilo koji krilni napadač. Osim toga, svoje defenzivne zadatke odrađivao je odlično, on je svakako prvi “pick” Dalića, Barišić je sigurni putnik za Europsko prvenstvo. Konačno, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem su na toj poziciji uspješno ordinirali Ivan Strinić i Josip Pivarić, Barišić je za Vatrene odigrao najviše od svih lijevih bekova, on se nametnuo kao taj koji dominira. Odigrao je 15 utakmica, 1188 minuta, 14 puta bio je u udarnih jedanaest, jednom je ušao s klupe, dok je šest puta ostao na klupi. Postigao je jedan pogodak, a dva puta je asistirao.

E sad, tko će još uz Barišića na Euro? Među ozbiljnim kandidatima za pozivnicu su čak tri lijeva beka. To su Joško Gvardiol, Domagoj Bradarić i Dario Melnjak. Kad ovdje pogledamo statistiku, izbornik je do sada preferirao Darija Melnjaka. U istom razdoblju nakon SP-a 2018. godine, Melnjak je odigrao osam utakmica, 594 minute, sedam puta bio je u udarnom sastavu, jednom je ušao s klupe, dok je na njoj ostao sjediti jedanaest puta. Upisao je jednu asistenciju. U svom klubu Rizesporu ove sezone Dario je odigrao 29 utakmica, 2128 minuta, nije postigao pogodak, upisao je tri asistencije.

Međutim, u međuvremenu, nametnula su se dva mlada lava, dva ambiciozna i iznimno kvalitetna mlada dečka, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol. Bradarić je u nacionalnoj vrsti odigrao četiri utakmice, dva puta je bio u udarnih jedanaest, dva puta je ušao s klupe, a jednom je ostao na klupi. Zabilježio je jednu asistenciju. U francuskom Lilleu koji se bori za naslov prvaka i dva kola prije kraja ima tri boda prednosti pred PSG-om u ovoj sezoni odigrao je 35 utakmica, 2037 minuta, postigao je jedan pogodak uz tri asistencije.

Na početku sezone stalno je bio u udarnih jedanaest, međutim, u posljednje vrijeme dobiva malu minutažu. Recimo, u posljednjih šest utakmica Lillea na pet je igrao ukupno igrao oko 15 minuta, zadnji put je 45 minuta dobio protiv Marseillea 25. travnja. No ukupno gledajući kvalitetu lige, te njegove prezentacije u vodećoj momčadi francuskog prvenstva, Bradarić se svakako nameće kao legitiman kandidat za Euro s ogromnih šansama da bude na popisu koji će se objaviti u ponedjeljak. Da ne kažemo kako je fantastičnim pogotkom protiv Engleske osigurao U-21 vrsti plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva. Konačno, on bi sigurno bio na posljednjoj akciji Vatrenih da ga Dalić nije prepustio izborniku mladih Igoru Bišćanu.

Ostaje najmlađi, Joško Gvardiol. Dečko koji na kraju sezone odlazi u RB Leipzig, silom prilika, iako je stoper, postao je lijevi bek Dinama. I odigrao je odličnu sezonu na toj poziciji. Za Modre je u ovoj povijesnoj sezoni odigrao 38 utakmica, 2838 minuta, postigao je tri pogotka i još je tri puta asistirao. Gvardiol ima jednu osobitu prednost. Dalić ga može koristiti na dvije pozicije, ovoj na lijevom beku, ali i na poziciji stopera. Takav polivalentni igrač je velika dobrobit za svaku momčad, te se zaista može očekivati da će dobiti pozivnicu za Euro. Gvardiol još jedini od svih koji su u igri još nije igrao za Vatrene.

Razgovarali smo s hrvatskim nogometnim stručnjacima, možete vidjeti njihova razmišljanja. Kad pogledamo mišljenje struke, onda bi na Dalićevom popisu trebala biti tri lijeva beka, Borna Barišić, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol. Po struci iz europske priče trebao bi ispasti Dario Melnjak. Naravno, ostaje otvoreno pitanje hoće li za Euro Dalić pozvati dva ili tri lijeva beka. S obzirom na to da može pozvati 26 igrača, predmnijevamo da će ipak pozvati trojicu.

Tagovi: Borna Barišić, Glasgow Rangers, Zlatko Dalić, Joško Gvardiol, Domagoj Bradarić, Napoli
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE