GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Stanje u KK Ciboni je loše, u klub šaljem inspekciju

Tomašević: Stanje u KK Ciboni je loše, u klub šaljem inspekciju
CIBONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je najavio slanje interne inspekcije Gradskoga kontrolnog ureda u Košarkaški klub Cibona, istaknuvši da je stanje u klubu loše, a da se tim potezom želi provjeriti gdje se unutar kluba troši novac koji dolazi iz gradskog proračuna.

“Ja kao gradonačelnik mogu reći da sam zabrinut zbog stanja u KK Cibona. Pozivam ministarstvo i nadležne inspekcije uđu u klub i vide što se tamo dešava, da utvrde kako je došlo do ovog lošeg poslovanja i kako je klub došao na rub propasti”, rekao je Tomašević na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine odgovarajući na pitanje zastupnika iz Kluba Mosta Trpimira Goluže.

Goluža je upozorio na loše stanje kluba Cibnona te upitao “do kada misli tolerirati neuspješno i štetno upravljanje klubom”, na što mu je Tomašević odgovorio da to nije gradska ustanova, nego je sportsko udruženje, sa statutom i članstvom kakvog ima.

Najavio je, međutim, da će Grad Zagreb u klub poslati i internu reviziju.

“Ono što mogu i hoću napraviti jest poslati internu kontrolu tamo i vidjeti kako se koristi novac Grada Zagreba u tom klubu”, najavio je Tomašević i dodao da će Grad u okviru svojih ovlasti prekontrolirati kako je potrošena svaka kuna koja u taj klub došla iz gradskog proračuna.

Na dan Dinamove utakmice protiv belgijskog GNK, zastupnik Marijan Tomurad (Stranka rada i solidarnosti) podsjetio je na nužnost rješavanja pitanja Dinamovog stadiona, poručivši Tomaševiću da ne čeka još godinu dana da se to riješi.

Ocijenio je i kako bi za građane bio “heroj i car” kada bi napokon dao zemljište klubu, a uručio mu je i majicu inicijative “Dinamo je Maksimir” koja želi da se problem stadiona što prije riješi.

Tomašević ga je podsjetio da to pitanje nije riješeno 20 godina, ali i istaknuo da nova gradska vlast želi transparentno upravljanje klubom.

“Bili su neki kontakti s upravom Dinama, radimo još na analizi različitih modela partnerstva između grada i Dinama”, rekao je Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Cibona, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE