GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Transfer nogometaša prvi puta plaćen bitcoinom

Transfer nogometaša prvi puta plaćen bitcoinom
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 17:33
Autor: SEEbiz / Bug.hr
MADRID - Ulazak bitcoina kao sredstva plaćanja u svakodnevnu upotrebu možda je još daleko, ali pojedine se bitne transakcije u svijetu (ali i u nas) već obavljaju ovom kriptovalutom, kao da je riječ o fiat novcu.

Posljednja od takvih obavljena je prošloga tjedna kada je španjolski nogometni klub iz treće lige, DUX Internacional de Madrid, bitcoinom platio transfer 37-godišnjeg nogometaša Davida Barrala, bivšeg člana madridskog Reala i Levantea, među ostalim.

Do ove je transakcije došlo jer je spomenuti nogometni klub dio eSport organizacije DUX Gaming, čiji su vlasnici dvojica nogometaša (Borja Iglesias i Thibaut Courtois, za one koji žele znati više). Jedan od sponzora kluba je i Criptan, španjolska platforma za trgovinu kriptovaluta, pa je logično zaključiti da su na ovaj način željeli popularizirati usluge svojeg sponzora.

Kako bilo, riječ je o prvom povijesnom profesionalnom ugovoru nogometaša koji je plaćen bitcoinom. Iako iznos nije objavljen, u medijima se špekulira o protuvrijednosti od 100.000 eura, odnosno 3,3 bitcoina.

Bitcoinom se proteklih tjedana trgovalo na povijesno visokim razinama cijene. One su nakratko prelazile i 41.000 američkih dolara, da bi se potom stabilizirale na oko 35.000 dolara.

Tagovi: David Barral, bitcoin, Levante, DUX Gaming, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE