GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Transfer nogometaša prvi puta plaćen bitcoinom

Transfer nogometaša prvi puta plaćen bitcoinom
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 17:33
Autor: SEEbiz / Bug.hr
MADRID - Ulazak bitcoina kao sredstva plaćanja u svakodnevnu upotrebu možda je još daleko, ali pojedine se bitne transakcije u svijetu (ali i u nas) već obavljaju ovom kriptovalutom, kao da je riječ o fiat novcu.

Posljednja od takvih obavljena je prošloga tjedna kada je španjolski nogometni klub iz treće lige, DUX Internacional de Madrid, bitcoinom platio transfer 37-godišnjeg nogometaša Davida Barrala, bivšeg člana madridskog Reala i Levantea, među ostalim.

Do ove je transakcije došlo jer je spomenuti nogometni klub dio eSport organizacije DUX Gaming, čiji su vlasnici dvojica nogometaša (Borja Iglesias i Thibaut Courtois, za one koji žele znati više). Jedan od sponzora kluba je i Criptan, španjolska platforma za trgovinu kriptovaluta, pa je logično zaključiti da su na ovaj način željeli popularizirati usluge svojeg sponzora.

Kako bilo, riječ je o prvom povijesnom profesionalnom ugovoru nogometaša koji je plaćen bitcoinom. Iako iznos nije objavljen, u medijima se špekulira o protuvrijednosti od 100.000 eura, odnosno 3,3 bitcoina.

Bitcoinom se proteklih tjedana trgovalo na povijesno visokim razinama cijene. One su nakratko prelazile i 41.000 američkih dolara, da bi se potom stabilizirale na oko 35.000 dolara.

Tagovi: David Barral, bitcoin, Levante, DUX Gaming, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE