GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trećina nogometaša u HNL-u imala koronavirus

Trećina nogometaša u HNL-u imala koronavirus
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 14:00
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Ne postoji klub u Prvoj HNL kojeg je od početka sezone zaobišao koronavirus. Svi su naši prvoligaši imali problema s virusom, netko je imao više, netko manje zaraženih igrača, a nekakva sigurna oaza nije postojala.

Stoga je i bilo nekoliko odgođenih utakmica, ukupno je sedam dvoboja prebačeno na neki drugi termin, a podsjetimo da je prvi odgođeni dvoboj zbog koronavirusa bio Osijek - Lokomotiva, koji se trebao igrati 18. listopada.

Iako je teško doći do točnih brojki i podataka o broju zaraženih igrača, prema dostupnim informacijama dosad se virusom COVID-19 zarazilo otprilike trećina prvoligaških nogometaša. A to bi, preneseno u brojke, značilo da je 100-tinjak igrača negdje "pokupilo" virus, ima li svaki klub u svojoj svlačionici oko 30 igrača. Jasno je, dakle, kako je pandemija još kako utjecala na ovosezonsko natjecanje, a svakako treba dodati da je u svakom klubu bilo i zaraženih članova stručnog stožera.

Po broju zaraženih igrača, u samom su vrhu Rijeka, Lokomotiva i Gorica, iako ni Dinamo ne zaostaje. U Maksimiru je također bilo više od desetorice zaraženih igrača. Sve je praktički krenulo s Lokosima, oni su imali početkom sezone najviše zaraženih. Ali, nije klub s Kajzerice iz tko zna kojih razloga bio žarište zaraze, nego su loše vijesti stizale iz jednog jedinog razloga - u to su se vrijeme Lokosi zapravo, uz Dinamo, jedini testirali! Pisali smo pravodobno o tome, pa smo i najavili ovakav zaplet u kojem će u svakom klubu biti zaraženih kad se počnu testirati. To se, na žalost, i obistinilo...

U svemu je možda najzanimljivije da je zacijelo najmanje zaraženih igrača imao - Varaždin! Klub iz županije u kojoj je pandemija u strahovitom naletu i u kojoj bi se, po novim zaštitnim mjerama, trebala zabraniti sva sportska natjecanja, uključujući i treninge. No, čini se da će Varaždin ipak dobiti dopuštenje za nastavak treninga i igranja utakmica, a spoznaja da prvoligaš iz županije u kojoj je stanje alarmantno ima najmanje zaraženih igrača, samo govori da nikakvih pravila jednostavno nema u svezi zaraze ovim još neukroćenim virusom.

Inače, u Drugoj HNL situacija je ozbiljnija nego u Prvoj HNL, bilo je više zaraženih igrača i odgođenih utakmica, ali nema problema s igranjem tih odgođenih utakmica. Slobodni su, naime, europski termini, na koje ne mogu računati sudionici Europske lige, Dinamo i Rijeka, koji će tako svoje odgođene okršaje odigrati tek na proljeće.

Tagovi: Hrvatska nogometna liga, koronavirus, koronavirus u HNL-u, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE