GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak: Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše

Tucak: Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše
OLIMPIJSKE IGRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 10:25
Autor: SEEbiz/h
TOKIO - Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše, kazao je nakon poraza od Španjolske na OI u Tokiju izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu je posljednjeg, 5. kola skupine B olimpijskog turnira u Tokiju izgubila od Španjolske sa 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana.

"Igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše. Ne možemo je sada baciti pod tepih s mišlju da nije bitna, ali nismo igrali dobro. Jako loša energija od samog početka, jako loš odabir opcija u napadu, a razbranili smo njihovog vratara, pogađali smo ga svugdje, u bubrege, srce, samo ne u gol. Vjerojatno smo u glavama imali već odrađenu ovu utakmicu i to je ono prvo što ću sada iskomunicirati s igračima. Olimpijske igre sada tek počinju za nas", kazao je Tucak.

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s pet pobjeda iz pet susreta, Hrvatska je završila kao druga sa šest bodova, koliko je skupila i treća Srbija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala Crna Gora s četvrte pozicije s četiri boda.

Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A, dok će Španjolska igrati protiv SAD-a. Preostala dva para četvrtfinala su Grčka - Crna Gora i Italija - Srbija. Termini doigravanja susreta bit će objavljeni kasnije.

"Mađari su nam najbitnija utakmica na Igrama. Ili te vodi u raj ili u pakao. Vjerujem da snagu i kvalitetu imamo za sraz protiv iznimno kvalitetnog protivnika. A što je bio bolji odabir u četvrtfinalu, tek će se vidjet", zaključio je Tucak.

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol su dodali Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjolsku postigao Alvaro Granados.

"Malo smo lošiji ušli u utakmicu, u napadu smo bili nervozni, ali je i njihov vratar odlično branio. Uvukla se nesigurnost i izgubili smo. Mađare poznamo dobro, sparirali su nam ovo ljeto, stvarno su jaka momčad, ali sad imamo dva dana da se pripremimo za njih", riječi su najboljeg strijelca Hrvatske Luke Bukića.

Tagovi: OI, vaterpolo, Ivica Tucak, izbornik
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE