GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak objavio popis igrača za kvalifikacije za Igre, otpala četvorica

Tucak objavio popis igrača za kvalifikacije za Igre, otpala četvorica
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 16:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak u srijedu je objavio popis igrača koji će u petak otputovati na olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdam, koji je na rasporedu od 14. do 22. veljače, a s kojeg će tri najbolje reprezentacije izboriti nastup u Tokiju.

Od 18 igrača, koliko ih se našlo na završnom dijelu priprema u Zagrebu, s liste putnika su otpali vratar Ivan Marcelić, centar Nikša Dobud te vanjski igrači Hrvoje Benić i Marko Žuvela.

"Želim iskreno zahvaliti svoj četvorici na maksimalnom naporu koji su uložili, njihovoj želji i volji. Svojim prisustvom na svakom treningu i utakmici naše su pripreme učinili još kvalitetnijima te im hvala u to ime. Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donesena je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio ako se kvalificiramo. No, smatram da je ovih 14 najbolje što hrvatski vaterpolo trenutačno ima", argumentirao je svoj izbor Tucak.

Međunarodna federacija vodenih sportova (Fina) donijela je odluku da svaka momčad na turnir može doputovati s najviše 22 osobe.

"S obzirom na ritam koji nas tamo očekuje, osam utakmica u osam dana, ekstreman napor u fizičkom i psihološkom pogledu, odlučio sam da na turnir vodimo dvojicu fizioterapeuta i liječnika. Smatram da nam je ta medicinska skrb, uz profesora Kuterovca koji će pomagati u dijelu regeneracije i odmora, itekako važna. Iz tog razloga odlazimo s 14, a ne 15 igrača. Kao rezervni igrač putuje Franko Lazić, koji se momčadi smije priključiti jedino ako se netko od igrača potvrdi kao covid-pozitivan", pojasnio je izbornik.

U Rotterdamu će 12 reprezentacija biti podijeljeno u dvije skupine. Hrvatska je u skupini B s Njemačkom, Rusijom, Rumunjskom, Nizozemskom i Francuskom, a skupinu A čine Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. Nakon pet utakmica u skupini četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe će igrati u četvrtfinalu.

"Svaka utakmica je teška, svaka nosi svoj izazov, a svaka naredna je još teža i još važnija od prethodne. Ono na što se mi moramo fokusirati je naša izvedba. Mislim da imamo kvalitetu i da smo kvalitetniji od bilo koje reprezentacije u grupi, ali to moramo pokazati i u bazenu", zaključio je Tucak.

"Četvrtfinala utakmica će biti teška u psihičkom smislu, a potom i polufinale. Nemamo pravo na pogrešku. Turnir otvaramo s Rumunjskom, dobro poznajemo njihovog najboljeg igrača Cosmina Radua, mog i Bušljinog klupskog suigrača. Mislim da će ga upravo on čuvati te će ga sigurno dobro pokriti. Pokušat ćemo ga izmoriti što je više moguće i naravno, nadati se pobjedi. Očekujemo da ćemo se kvalificirati na Olimpijske igre. Smatram da smo najbolja momčad te da ćemo to i uspjeti", rekao je hrvatski reprezentativac Luka Bukić.

Njegov suigrač Andro Bušlje najveću snagu Hrvatske vidi u kolektivu.

"Vjerujemo jedni u druge i bodrimo se i kada nam ide dobro, kao i u onim teškim trenutcima kada nam ne ide najbolje. Ove pripreme smo puno radili na fizičkoj spremi, jer nas očekuje iznimno zahtjevan turnir. Kako će turnir odmicati biti ćemo sve umorniji no mislim da neće biti problema i da ćemo se u Rotterdamu pokazati u najboljem svjetlu. Sve ovo radimo i pripremamo se kako bi dobili tu dugo željenu vizu za Tokio", rekao je Bušlje.

Tagovi: Ivica Tucak, Nikša Dobud, Andro Bušlje, Ivan Marcelić, hrvatska vaterpolska reprezentacija, Hrvatski vaterpolski savez
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE