GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak objavio širi popis za SP

Tucak objavio širi popis za SP
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2022 / 13:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB -Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak dostavio je FINA-i širi spisak igrača s kojima računa tijekom ljetnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj u lipnju.

Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja 2022., s time da će Barakude prvi dio natjecanja odigrati u Debrecenu, gdje će se nadmetati reprezentacije skupine B. U skupini B Hrvatsku čekaju ogledi s Grčkom (21. lipnja), Njemačkom (23. lipnja) i Japanom (25. lipnja).

"Tijekom vremena ćemo prema pravilima FINE suziti taj spisak te po završetku priprema odrediti konačnih 13 igrača koji će otputovati na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku. Kao što znamo, očekuju nas nikada kraće pripreme i manje vremena za rad sa sasvim pomlađenom reprezentacijom. Ipak, bez obzira na to, mi ćemo i dalje biti reprezentacija koja će imati najveće ambicije. Te pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u trajanju od svega desetak dana, kao i završetak klupske sezone u kojoj nam igrači dolaze maksimalno iscrpljeni ne idu nam u prilog, no kako nama, tako i drugim reprezentacijama", kazao je izbornik Tucak, koji ustraje u namjeri da stvori novu, bitno pomlađenu reprezentaciju.

"Mi okupljamo pomlađenu reprezentaciju pa se nadam da ćemo u tom iznimno kratkom vremenu uspjeti ispraviti pogreške koje smo uočili na turniru Svjetske lige u Podgorici i spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva. Ipak, glavni fokus hrvatske vaterpolske reprezentacije ovo ljeto biti će Europsko prvenstvo u Splitu (27. kolovoz – 10. rujan) te nas ovo ljeto očekuje prilično zgusnut raspored", kazao je Tucak.


Pripreme za SP počinju 14.lipnja u Puli s utakmicom Hrvatska – Italija, a potom slijedi kratko okupljanje u Zagrebu i put u Mađarsku. Pripreme za EP počinju 18. srpnja u Kranju i Mariboru, pa slijedi turnir u Cagliariju, pripreme u Šibeniku i turnir u Neogradu, da bi naposljetku Barakude 24. kolovoza došli na poprište EP-a, u Split.

Tagovi: Ivica Tucak, hrvatska vaterpolska reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE