GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turci žele Marka Livaju

Turci žele Marka Livaju
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2023 / 11:27
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
SPLIT - Bivši nogometaš beogradskog Partizana, Aleksandar Stanojević danas se bavi trenerskim poslom i upravo je ovih dana preuzeo momčad turskog Konyaspora.

Sve navedeno bilo bi posve irelevantno da Stanojević kao ultimativni zadatak klupskim čelnicima nije postavio – dovođenje Marka Livaje u Konyaspor!

Ali, to nije sve. Tiražni Ajansspor tvrdi kako Konyaspor nije jedini turski klub zainteresiran za najboljeg Hajdukovog igrača. Najboljeg strijelca HNL-a (s 11 golova) želi i Trabzonspor. Spomenutom klubu Livaja je "davna želja". Danas 29-godišnjeg Hajdukovog napadača Trabzonspor je namjeravao angažirati još dok je Livaja igrao za grčki AEK. Štoviše, Turci su sve dogovorili s Livajom, ali je posao "minirao" atenski klub.

Turski mediji ne navode koliko su tamošnji klubovi spremni ponuditi za Livajin transfer. Aproksimativna vrijednost Hajdukovog napadača prema Transfermarktu iznosi osam milijuna eura. No, teško da bi ga Splićani pustili i za znatno veći iznos. A iz cijele je priče sasvim razvidno kako Turci slabo prate hrvatske medije. U protivnom bi znali da Livaja prema vlastitoj želji ostaje na Poljudu – do osvajanja naslova. Ili kako priželjkuju navijači Dinama – do kraja karijere...

Jani Atanasov u pregovorima je za prelezak u poljsku Cracoviu, a ukoliko se transfer realizira Hajduk bi trebao zaraditi 200.000 eura. Atanasov je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Hajdukom, nije bio na pripremama u Istri, a pritom je sportski direktor Mindaugas Nikoliičius jasno poručio "za Atanasova imamo ponuda".

Atanasov je 23-ogodišnji veznjak, povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije koji je ove sezone u Hajduku upisao 11 nastupa u HNL-u postigavši pritom i dva pogotka. Među Bijele je došao u rujnu 2020. iz Bursaspora potpisavši ugovor na dvije sezone koji je potom produžio za još jednu. Ali, u posljednje vrijeme nije se uspio nametnuti trenerima i Hajduk se odlučio na prodaju.

Tagovi: Marko Livaja, Hajduk, Konyaspor, Aleksandar Stanojević
PROČITAJ I OVO
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
OZLJEDA
Za Vlašića je sezona gotovo sigurno završena
TORINO - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić ozlijedio se na utakmici 35. kola Serie A protiv Bologne, a njegov klub Torino potvrdio je danas da se ne radi o lakšoj ozljedi i sezona je, za njega, gotovo sigurno završena.
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
PROCJENE
Stručnjaci ne očekuju gospodarski procvat od Eura 2024
BERLIN - Ekonomski stručnjaci ne vjeruju da će Europsko nogometno prvenstvo, u lipnju i srpnju u Njemačkoj, imati izravan utjecaj na ekonomiju te zemlje koja je u padu.
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
RIJEČ AUTORITETA
Ovo su najbolji nogometaši u regiji po izboru Roberta Prosinečkog
PODGORICA - Izbornik Crne Gore Robert Prosinečki odgovarao je na pitanja za društvene mreže nogometnog saveza Crne Gore.
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
POHVALE
Bellingham: Ovo su dvojica najboljih s kojima sam igrao
MADRID - Real Madrid je pred početak sezone u transferu vrijednom 103 milijuna eura doveo Judea Bellinghama i vezao ga ugovorom na šest godina.
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
TRANSFERI
Borussia Dortmund dovodi 16-godišnje čudo iz Ekvadora
DORTMUND - Mediji prenose da je 16-godišnji Ekvadorac Justin Lerma novo pojačanje njemačkog nogometnog velikana Borussije Dortmund.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE