GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvrtka iz Saudijske Arabije za Chelsea nudi čak 3,2 milijarde eura

Tvrtka iz Saudijske Arabije za Chelsea nudi čak 3,2 milijarde eura
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2022 / 20:57
Autor: SEEbiz / tportal
LONDON - Svi računi Chelseaja blokirani su zbog povezanosti vlasnika Romana Abramoviča s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i u ovom trenutku je budućnost kluba pod velikim znakom pitanja.

No, engleska Vlada odobrila je prodaju Chelseaja samo ako Abramovič od tog posla neće zaraditi ni centa, smije samo vratiti uloženo.

Čak i prije sankcija, Roman Abramovič pokušavao je prodati klub koji prema nekim procjenama vrijedi oko tri milijarde eura. No, sve je zaustavljeno posljednjim sankcijama i Chelsea se našao pred zidom. U pitanju je doslovno opstanak kluba kojem je engleska Vlada maksimalno ograničila raspolaganje financijskim sredstvima.

Chelseaju je ostavljeno samo toliko da može funkcionirati do kraja sezone. Ako u skoro vrijeme ne dobije novog vlasnika, klubu je prijetila - propast.

Srećom, engleska Vlada je nakon nekoliko dana ipak odlučila ne uništiti klub te je na kraju prošlog petka (11. ožujka) kasno navečer dala odobrenje da se nastavi proces prodaje kluba! Uvjet da Chelsea može promijeniti vlasnika je samo ako se Roman Abramovič odrekne 1.8 milijardi eura! To je računovodstveni dug koji klub ima prema Abramoviču na ime kredita i ulaganja od kad je 2003. godine preuzeo momčad sa Stamford Bridgea.

Engleska Vlada traži da se Abramovič tog novca odrekne u korist žrtava rusko-ukrajinskog sukoba, a samom prodajom Chelseaja ne smije zaraditi niti centa. Problem? Trenutna vrijednost aktualnog osvajača Lige prvaka je oko tri milijarde i 630 milijuna eura!

Engleski mediji tvrde kako bi se cijeli proces prodaje Chelseaja trebao završiti za četiri do šest tjedana, a sada je stigla i prva konkretna ponuda.

Saudijska medijska grupa (SRMG) na čijem je čelu Mohamed Alkhereiji poslala je ponudu od 3.2 milijarde eura (2.7 milijardi funti). Sam je Alkhereiji navodno veliki navijač Chelseaja, često je na utakmicama 'bluesa', a vrijednost SRMG grupe na godišnjoj razini raste za oko milijardu dolara. SRMG je, među ostalim, najveća medijska grupa na Srednjem Istoku.

Potencijalni problem oko kupovine moglo bi predstavljati stanje s nepoštivanjem ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji jer su i novi vlasnici Newcastlea imali velikih problema pri preuzimanju kluba. Cijeli je proces trajao više od godinu dana, a Chelsea toliko vremena jednostavno nema...

Tagovi: Roman Abramović, Chelsea, Chelsea Charitable
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE