GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tyler Terry objavio da odlazi u mirovinu. Ima samo 22 godine

Tyler Terry objavio da odlazi u mirovinu. Ima samo 22 godine
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2022 / 14:19
Autor: SEEbiz
DALLAS - Tyler Terry prije samo dvije godine bio je talentirani 20-godišnji košarkaš kojeg su kao prvi izbor druge runde drafta, 31. ukupno, izabrali Dallas Mavericksi. Ovog je tjedna objavio umirovljenje od košarke sa samo 22 godine, navodeći kao razlog probleme s mentalnim zdravljem, prije svega tjeskobu.

"Danas sam odlučio ostaviti se igre koja je dobrim dijelom formirala moj identitet, koja je bila vodilja na mom putu otkako sam prohodao. I dok sam ostvario nevjerojatna postignuća, stvorio nezaboravne uspomene i doživotna prijateljstva, iskusio sam i najmračnije razdoblje svog života", napisao je Terry na Instagramu.

"Došlo je do točke da, umjesto da me uzdiže, počela me uništavati. Počeo sam se prezirati i propitkivati vlastitu vrijednost, puno više nego što je itko u mom okruženju mogao pomisliti. Bile su tu intruzivne misli, buđenje s mučninom i borba za dah zbog kamena koji mi je bio na prsima i težio više nego što mogu podnijeti.

To je samo kratak opis tjeskobe koju mi je ovaj sport prouzrokovao i, dok sam zahvalan na svim vratima koja mi je otvorio, ne mogu se više boriti za nešto od čega sam se odljubio.

Većina će me zauvijek smatrati promašajem, podbačajem, potraćenim talentom. I to je možda točno kad se radi o košarci, ali najveći podbačaji u životu vode najvećem uspjehu. Ima još puno toga za mene u ovom golemom svijetu i uzbuđen sam što ću ga moći istražiti i prvi put pronaći svoj identitet izvan košarke", napisao je Terry.

U dvije godine u NBA ligi Terry je odigrao 11 utakmica za Dallas Luke Dončića u prvoj te dvije za Memphis u drugoj sezoni, a većinu vremena proveo je u Razvojnoj ligi. Grizzliesi su ga otpustili nakon prošle sezone. Neuspjeh da se nametne i ispuni očekivanja pogubno je djelovao na psihu mladića koji je NBA skaute zaintrigirao šutom za tricu od preko 40% u jedinoj sezoni na sveučilištu.

Njegov agent Daniel Poneman, kojem je Terry bio prvi štićenik izabran na draftu, otkrio je još potresnije detalje njegove borbe koja ga je naposljetku potpuno odvratila od košarke i istaknuo da su se nakon njega počeli otvarati i brojni drugi sportaši koji imaju problema s mentalnim zdravljem.

"Tyrellova hrabrost da živi svoju istinu je prekrasna, a hrabrost da podijeli svoju priču moćna i inspirativna. Život profesionalnog sportaša nije za svakoga. A NBA igraču novac, slava, pozornost i natjecanje ne jamče uvijek ispunjenost", napisao je Poneman u dugačkom postu na Twitteru.

Tagovi: Tyler Terry, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE