GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U-21: Hrvatska ispustila dva gola prednosti

U-21: Hrvatska ispustila dva gola prednosti
NEOZBILJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 19:05
Autor: SEEbiz / H
EDINBURGH - Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija ugrozila je plasman na EP 2021. nakon što je u susretu devetog kola skupine 4 u Edinburghu odigrala 2-2 protiv Škotske premda je nakon prvog poluvremena vodila sa 2-0.

Hrvatska je imala vodstvo 2-0, no "poklon" vratara Adriana Šempera i glupost braniča Borne Sose vratili su Škotsku u život.

Odabranici izbornika Igora Bišćana nisu ostali bez izgleda za plasman na EURO, no sada više ne odlučuju sami o svojoj sudbini već će morati čekati pogrešku Češke i Škotske u zadnjem kolu.

Nakon lošeg ulaska u kvalifikacije za EP i dva domaća poraza od Škotske (1-2) i Češke (1-2), mlada hrvatska reprezentacija je nanizala pet pobjeda i remi stigavši u poziciju da pobjedom u Škotskoj stigne na korak do plasmana na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatska je odlično krenula u Edinburghu stigavši do prednosti u 20. minuti golom Nikole Mora. Samo pet minuta kasnije Kristijan Bistrović je prekrasnim udarcem sa 20-tak metara pogodio suprotne rašlje za 2-0.

Mladi "Vatreni" su imali vodstvo i igru, nažalost, u drugom dijelu sve se okrenulo.

Domaćin je smanjio u 54. minuti nakon velike pogreške vratara Adriana Šemperta kojem je lopta prošla kroz ruke nakon udarca Glenna Middletona. Samo dvije minute kasnije Hrvatska je ostala s igračem manje nakon gluposti Borne Sose koji je dobio crvni karton zbog udaranja suparničkog igrača.

Škotska je s igračem više navalila po izjednačenje i Connor McLennan je u 70. minuti precizno pogodio za 2-2. Dvije minute kasnije i domaćin je ostao s igračem manje. Billy Gilmour je napravio prekršaj na Nejašmiću i onda očito nešto dobacio talijanskom sucu Michaelu Fabbriju koji mu je pokazao direktan crveni karton. Bio je to potez koji je našu mladu reprezentaciju možda i spasio od poraza. U nastavku susreta Hrvatska je lovila pobjedu, ali ostalo je 2-2.

Uoči zadnjeg kola Hrvatska je na trećem mjestu sa 17 bodova iza Češke i Škotske koje imaju po 18 bodova.

Mnogo toga će biti jasnije već sutra kada Češka gostuje u Grčkoj. Česi bi pobjedom osigurali prvo ili drugo mjesto u skupini.

Hrvatska će posljednji susret u skupini igrati u utorak u Puli pobijediti Litvu i osim pobjede morat će navijati za kisk Škotske u Grčkoj.

Direktan plasman na EURO izborit će pobjednici devet skupina, te pet najboljih drugoplasiranih skupina.

Tagovi: Igor Bišćan, Adrian Šemper, Borna Sosa, Nikola Moro, Kristijan Bistrović
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE